Οι Soundgarden επιβεβαιώνουν την κυκλοφορία των τελευταίων τραγουδιών του Chris Cornell

BREAKING
 

Του Ηλία Σελιμά

Οι Soundgarden και οι κληρονόμοι του Chris Cornell διευθέτησαν την πολυετή νομική διαμάχη τους, επιτρέποντας στις τελευταίες ηχογραφήσεις του συγκροτήματος με τον εκλιπόντα τραγουδιστή να δουν το φως της δημοσιότητας.

«Οι Soundgarden και η Vicky Cornell, εκ μέρους της περιουσίας του Chris Cornell, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουν ότι κατέληξαν σε μια φιλική εξωδικαστική λύση», έγραψαν τα δύο μέρη σε μια κοινή ανάρτηση στο Instagram. «Ο συμβιβασμός σηματοδοτεί μια νέα συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών, η οποία θα επιτρέψει στους οπαδούς των Soundgarden σε όλο τον κόσμο να ακούσουν τα τελευταία τραγούδια πάνω στα οποία δούλευαν το συγκρότημα και ο Chris. Οι δύο πλευρές είναι ενωμένες και συγκλίνουν για να προωθήσουν, να τιμήσουν και να χτίσουν πάνω στην απίστευτη κληρονομιά των Soundgarden, καθώς και το ανεξίτηλο σημάδι του Chris στην ιστορία της μουσικής ως έναν από τους μεγαλύτερους τραγουδοποιούς και τραγουδιστές όλων των εποχών».

Η Vicky Cornell μήνυσε τους Soundgarden και κατηγόρησε το συγκρότημα για παρακράτηση δικαιωμάτων που όφειλε στην οικογένεια του Chris Cornell τον Δεκέμβριο του 2019, δυόμισι χρόνια μετά τον θάνατο του τραγουδιστή από αυτοκτονία σε ηλικία 52 ετών. Η αρχική αγωγή περιέγραφε μια «παράνομη προσπάθεια να εξαναγκάσει την οικογένεια του Chris να παραδώσει ορισμένες ηχογραφήσεις που δημιούργησε ο Chris πριν πεθάνει».

Οι Soundgarden άσκησαν ανταγωγή κατά της Vicky τον Μάιο του 2020, ισχυριζόμενοι ότι χρησιμοποίησε τα χρήματα από μια συναυλία-αφιέρωμα του 2019 για προσωπικούς σκοπούς. Το συγκρότημα ισχυρίστηκε ότι «επέδειξε απερισκεψία και αμέλεια, με σκοπό και πρόθεση να παρακινήσει τους Soundgarden να συμφωνήσουν να εμφανιστούν στη συναυλία Cornell χωρίς αμοιβή». Ο δικηγόρος της Vicky, με τη σειρά του, ισχυρίστηκε ότι οι Soundgarden πληρώθηκαν για την εμφάνισή τους και χαρακτήρισε την αγωγή τους «πρόστυχη, χυδαία και μοχθηρή».

Αφήνοντας πίσω τα παραπάνω γεγονότα, οι Soundgarden και η Vicky Cornell μπορούν τώρα να προετοιμαστούν για την κυκλοφορία επτά τραγουδιών που ο εκλιπών τραγουδιστής φέρεται να ηχογράφησε στο στούντιό του το 2017. Σύμφωνα με το Rolling Stone, ο Chris Cornell αναφέρεται ως ο μοναδικός δημιουργός των "Cancer" και "Stone Age Mind", ενώ συνεργάστηκε με τον ντράμερ Matt Cameron στα "Road Less Traveled", "Orphans" και "At Ophians Door", τον κιθαρίστα Kim Thayil στο "Ahead of the Dog" και τον μπασίστα Ben Shepherd στο "Merrmas".

Οι Soundgarden κυκλοφόρησαν το πιο πρόσφατο στούντιο άλμπουμ τους, King Animal, το 2012, σηματοδοτώντας την πρώτη τους στούντιο προσπάθεια μετά το Down on the Upside του 1996. Το συγκρότημα δεν ανακοίνωσε ημερομηνία κυκλοφορίας για τις τελευταίες ηχογραφήσεις του Cornell.

BREAKING MUSIC