Άγαλμα του Brian Johnson των AC/DC στήθηκε σε πάρκο στο Βέλγιο

Στο Namur του Βελγίου, μια πόλη στην επαρχία της Βαλλονίας.

BREAKING
 

Στο Namur του Βελγίου, μια πόλη στην επαρχία της Βαλλονίας.

Του Ηλία Σελιμά

Το άγαλμα, το οποίο στήθηκε με τη βοήθεια του ραδιοτηλεοπτικού φορέα RBTF και των τοπικών οπαδών, τιμά την πρώτη ζωντανή εμφάνιση του Johnson με τους AC/DC, η οποία έλαβε χώρα στο Palais Des Expositions του Namur στις 29 Ιουνίου 1980, λίγο μετά την ολοκλήρωση της ηχογράφησης του κλασικού Back In Black.

Σε ένα βίντεο που έστειλε στην RBTF για να την ευχαριστήσει για το άγαλμα, ο Johnson εξηγεί τι σημαίνει η πόλη γι' αυτόν. «Είναι ένα πολύ ιδιαίτερο μέρος για μένα», λέει. «Ήταν η πρώτη φορά που θα μπορούσα να τραγουδήσω με τους AC/DC και ήμουν ένα πολύ νευρικό αγόρι. Οπότε αυτή η ανάμνηση θα μου μείνει για πάντα, και τώρα που φτιάξατε αυτό το άγαλμα - ειλικρινά, δεν είμαι άξιος γι' αυτό - σας ευχαριστώ».

Κατά τη διάρκεια της συναυλίας του 1980, οι AC/DC ερμήνευσαν επτά τραγούδια από το ακυκλοφόρητο τότε Back In Black, ξεκινώντας με το εναρκτήριο Hells Bells. Το σετ έκλεισε με το Let There Be Rock, το οποίο ήταν το τελευταίο τραγούδι που είχε τραγουδήσει ποτέ ο Bon Scott επί σκηνής, στο Γκαουμόντ του Σαουθάμπτον, πέντε μήνες νωρίτερα στην τελευταία συναυλία της περιοδείας Highway To Hell.

Ο Johnson θυμήθηκε αργότερα ότι ηρέμησε όταν είδε ένα πανό στο πλήθος να υψώνεται ψηλά, στο οποίο αναγραφόταν: «R.I.P. Bon Scott. Καλή τύχη Μπράιαν».

«Αυτό», είπε ο Τζόνσον, «απλά με απογείωσε».

 

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Classic 21 (@classic21rtbf)

BREAKING MUSIC