Οι Black Keys συνεργάστηκαν με τον Beck και τον Noel Gallagher για το νέο άλμπουμ τους

Για ένα επικό άλμπουμ!

BREAKING
 

Για ένα επικό άλμπουμ!

Του Ηλία Σελιμά

Ο Patrick Carney δήλωσε ότι οι Black Keys ετοιμάζουν ένα «επικό» νέο άλμπουμ που θα κυκλοφορήσει το 2024. Η συνέχεια του 11ου LP Dropout Boogie, το οποίο κυκλοφόρησε πέρυσι, είναι το αποτέλεσμα πειραματισμών που ξεκίνησαν μόλις το συγκρότημα ολοκλήρωσε εκείνο το άλμπουμ.

«Απλά συνεχίσαμε να δουλεύουμε», δήλωσε ο Carney στο NME σε μια νέα συνέντευξη. «Μέχρι το τέλος της χρονιάς, είχαμε καταγράψει 17 νέες ιδέες και απλά συνεχίσαμε».

Το project παγιώθηκε αφού ο Carney και ο Dan Auerbach συνεργάστηκαν με τον Beck σε ένα στούντιο του Nashville. «Αρχίσαμε να γράφουμε μαζί του και ήταν η αρχή αυτού που τελειώνουμε τώρα, ενός επικού άλμπουμ που είναι σίγουρα ο καλύτερός μας δίσκος», εξήγησε. «Τον γνωρίζουμε εδώ και 20 χρόνια και είναι ο άξονας της νέας εξέλιξης των Black Keys».

Οι ακροατές αναμένεται να ακούσουν αρκετούς καλεσμένους μουσικούς στο δίσκο, συμπεριλαμβανομένου του Noel Gallagher. «Δουλεύουμε με πολλούς ανθρώπους και η ατμόσφαιρα του δίσκου είναι διασκεδαστική», δήλωσε ο Carney. «Αντικατοπτρίζει κατά κάποιο τρόπο τις βραδιές μας ως DJ- είναι ένας μεγάλος δίσκος για πάρτι το βράδυ του Σαββάτου. Απλά βάλαμε ανθρώπους να περάσουν από το στούντιο και να εμπλουτίσουν κάθε τραγούδι. Υπάρχουν τόσες πολλές διαφορετικές συνεργασίες, αλλά υπάρχει ένα νήμα μέσα από αυτό, με τον Dan και εμένα να φιλτράρουμε τα πάντα. Νιώθω καταπληκτικά».

Ο Carney εξήρε επίσης τον Gallagher ως «ξεκαρδιστικό και εξαιρετικά ταλαντούχο. Τον αποκαλούσαμε 'the Chord Lord' επειδή είναι απλά ένας τελειομανής με αυτό. Ο Dan και εγώ είμαστε μεγάλοι θαυμαστές του και του Liam».

BREAKING MUSIC