Το Live Evil των Black Sabbath θα κυκλοφορήσει σε Super Deluxe Edition για την 40η του επέτειο

Το live άλμπουμ της εποχής του Dio έχει υποστεί remastering και remixing από τα αυθεντικά αναλογικά multi-tracks.

BREAKING
 

Το live άλμπουμ της εποχής του Dio έχει υποστεί remastering και remixing από τα αυθεντικά αναλογικά multi-tracks.

Του Ηλία Σελιμά

Θα κυκλοφορήσει σε Super Deluxe Edition για την 40η επέτειο στις 19 Μαΐου. Αρχικά βγήκε τον Δεκέμβριο του 1982, το Live Evil προέρχεται από την 10μηνη περιοδεία των Sabbath για την υποστήριξη του Mob Rules. Το tracklist των 15 τραγουδιών περιλαμβάνει βασικά κομμάτια της εποχής του Dio όπως τα "Neon Knights", "Heaven and Hell" και "The Mob Rules", καθώς και κλασικά κομμάτια των Sabbath όπως τα "Iron Man" και "Paranoid" με τον Dio στα φωνητικά.

Για την επετειακή έκδοση 4-CD/4-LP για τα 40 χρόνια, τα 15 τραγούδια του αρχικού άλμπουμ έχουν υποστεί remastering από τον Andy Pearce και περιλαμβάνονται στους δύο πρώτους δίσκους. Εν τω μεταξύ, μια ολοκαίνουργια μίξη του άλμπουμ του 2023 από τον παλιό συνεργάτη του συγκροτήματος Wyn Davis από τα αρχικά αναλογικά multi-tracks περιλαμβάνεται στους άλλους δύο δίσκους. Ένα εικονογραφημένο σκληρόδετο βιβλίο με νέες σημειώσεις και αντίγραφα του συναυλιακών φυλλαδίων και της αφίσας της περιοδείας "Mob Rules" περιλαμβάνονται τόσο στις συσκευασίες CD όσο και στις συσκευασίες βινυλίου.

«Η δεκάμηνη περιοδεία του Mob Rules ήταν σίγουρα πολύ επιτυχημένη, αναβιώνοντας τη φήμη τους όχι μόνο ως ένα συγκρότημα που μπορούσε να γεμίσει μεγάλες αίθουσες, αλλά και ως ένα συγκρότημα που μπορούσε να πουλήσει πολλά βινύλια και κασέτες», γράφει ο Hugh Gilmour στις αναλυτικές σημειώσεις για την πολυτελή έκδοση. «Οι Black Sabbath Mk 2 είχαν χαρίσει στη δισκογραφική τους εταιρεία δύο LP με τις μεγαλύτερες πωλήσεις και ήταν έτοιμοι να παρουσιάσουν ένα τρίτο».

Μετά το Mob Rules, ο Dio θα προχωρούσε στη δική του επιτυχημένη σόλο καριέρα, ενώ οι Black Sabbath έκαναν στροφή για να ηχογραφήσουν το Born Again με τον τραγουδιστή των Deep Purple, Ian Gillan. Ο Dio και οι Sabbath θα επανενωθούν τελικά για το Dehumanizer του 1992, αν και το Live Evil παραμένει το μόνο επίσημο live άλμπουμ τους, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται αυτά που κυκλοφόρησαν με το όνομα Heaven & Hell.

BREAKING MUSIC