Είδαμε live τον Jazzie B των Soul II Soul

 
REVIEWS

Κυριακή των εκλογών στο ΚΠΙΣΝ.


Του Ανδρέα Αλυσανδράτου

Όντως είδαμε, τουλάχιστον οι 30-40 fans από εμάς, τον Jazzie B των εμβληματικών για την club culture Soul II Soul στην Αθήνα αλλά δεν ξέρω αν οι πολλοί περισσότεροι που ήταν στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος την Κυριακή το κατάλαβαν. Ήταν ούτως ή άλλως μία Κυριακή ζόρικη για live τόσο λόγω των εκλογών όσο και του τελικού στην Euroleague του Ολυμπιακού αλλά ως ένα σημείο και του καιρού.

Αν εξαιρέσουμε λοιπόν τους λιγοστούς σκληροπυρηνικούς fans του Jazzie B έχω την εντύπωση πως όλοι οι υπόλοιποι ήταν εκεί, είτε με το μυαλό αλλού ή μόνο και μόνο για να διασκεδάσουν τα παιδιά τους με τα παιδικά activities του Ιδρύματος στο πλαίσιο του φεστιβάλ Generations (quoting: «μια πραγματική γιορτή για όλη την οικογένεια»), δωρεάν μάλιστα η είσοδος, χωρίς ούτε κατά τύχη να ξέρουν ποιος είναι ο guest dj.

Ακόμα και έτσι όμως, ακόμα και αν πολλοί οικογενειάρχες δίπλα μου έλεγαν «καλός είναι αυτός ο ξένος dj», κάπου στη μέση του γεμάτου δίωρου dj set του Jazzie B παράτησαν τα πάντα για να βρεθούν κοντά στην σκηνή και να χορέψουν την πιο funky μουσική που άκουσα φέτος την Άνοιξη. Prince, Jay-Z, Beyoncé, Deee-Lite, Soul II Soul φυσικά, David Bowie, White Stripes, Crystal Waters, Kelis, όλα τα anthems πέρασαν από τα decks του Jazzie B σε τρομερά bootleg και δυσεύρετα remixes με το πλέον feelgood global vibe που αποτελεί και την κοσμοθεωρία του Jazzie B. Η όλη εμπειρία αβίαστη, κυρίως για τον «Sunday quality family time lover», ο Jazzie B ενημερωμένος αναφέρθηκε και στις Ελληνικές εκλογές και στο τέλος έμεινε για να μιλήσει ιδιαίτερα χαρούμενος με τους λιγοστούς από εμάς που μεγάλωσαν μαζί του από τα late 80's.

Jazzie’ s Groove για εμάς, κάτι με ρυθμό για τα παιδιά. Δεν έχω παράπονο αν τα 5χρονα την Κυριακή άκουσαν έστω και ξώφαλτσα Q-Tip από τα decks του Jazzie B. Αντιθέτως.

 

REVIEWS