Πήγαμε είδαμε (είμαστε, βλέπουμε): Helmos Mountain Festival

 
REVIEWS

Μιλάμε για το μουσικό φεστιβάλ του καλοκαιριού

Του Δημήτρη Κανελλόπουλου

Σαν να έχουμε ξαφνικά μετακομίσει όλοι στα ορεινά της Αχαΐας, στο χιονοδρομικό των Καλαβρύτων. Το πρώτο Helmos Mountain Festival βρίσκεται εν εξελίξει (τρίτη ημέρα σήμερα) με περισσότερους από 12 χιλιάδες θεατές να έχουν πάρει τα όρη και τα βουνά. Το κάναμε Πλατεία Νερού το χιονοδρομικό.

Καινούργιο φεστιβάλ, προφανώς το φεστιβάλ του καλοκαιριού όπως έλεγαν και οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν, Καινούργιο αλλά ρυθμισμένο σωστά, χωρίς προβλήματα παρά τα τεράστια πλήθη που έχει συγκεντρώσει. Στο χιονοδρομικό των Καλαβρύτων, έναν μη κατασκηνωτικό χώρο, χωρίς δέντρα δηλαδή και δάση. Και με πολύ κρύο αυτό το τριήμερο. Ειδικά τα παιδιά που μένουν στις σκηνές την έχουν ακούσει με την υγρασία, τα ξημερώματα είναι άγρια. 

Novel 729, Παύλος Παυλίδης και Γιάννης Αγγελάκας την πρώτη ημέρα, Χατζηφραγκέτα, Εισβολέας και Θανάσης Παπακωνσταντίνου χθες το βράδυ. Οι συναυλίες αρχίζουν γύρω στις 8 και συνεχίζουν μέχρι αργά. Ο Αγγελάκας βγήκε, για να καταλάβετε, λίγο μετά τις 11 ενώ ο Θανάσης λίγο πριν τις 12. Και το τραβούν όσο πάει...

Εχουν στηθεί περίπου 8 χιλιάδες αντίσκηνα, πολύ μεγάλο νούμερο. Και όλοι οι υπόλοιποι έχουμε διασκορπιστεί στα Καλάβρυτα και τα γύρω χωριά. Παρασκευή ευτυχώς δεν είχε φαινόμενα, χθες Σάββατο ωστόσο έβρεχε συνεχώς το απόγευμα αλλά σταμάτησε, δια μαγείας, στις 8 ακριβώς. Οι συναυλίες έγιναν κανονικά κάτω από έναν ξάστερο ουρανό και με μία μεγάλη πανσέληνο. Αν έχεις εξοπλιστεί κατάλληλα πάντως γλιτώνεις και το κρύο. Αν και σε μερικούς δεν χρειάζεται αφού στην πρώτη γραμμή έβλεπες πολύ κόσμο με κοντομάνικα, αγόρια και κορίτσια. Τι και αν η θερμοκρασία ήταν γύρω στους 7-8 βαθμούς, αυτά δεν καταλάβαιναν τίποτε.

O χώρος θυμίζει φεστιβάλ του εξωτερικού. Με καλή οργάνωση όπως λένε και οι κατασκηνωτές, δίχως ιδιαίτερα προβλήματα πέραν των αναμενομένων. Εχει και τεράστια πάρκινγκ τα οποία, ωστόσο, γέμισαν πολύ γρήγορα. Χθες η αστυνομία έκοψε την πρόσβαση στο χώρο από νωρίς το απόγευμα, μόνο με τα λεωφορεία της παραγωγής μπορούσες να πας, αυτά που ανεβοκατέβαιναν από τα Καλάβρυτα ανά μισάωρο. Τα οποία Καλάβρυτα γνωρίζουν πιένες όλο το τριήμερο, μία πόλη γεμάτη με κόσμο του φεστιβάλ, όλοι με τα πράσινα βραχιολάκια στα χέρια.

Μην περιμένετε να σας πω για τις συναυλίες. Μιλάμε για γιορτή, δεν έχει νόημα να το συζητάμε. Πάρτι. Σήμερα το πρόγραμμα έχει Σπύρο Γραμμένο, Σωκράτη Μάλαμα και Γιάννη Χαρούλη. Dream team.

 

 

REVIEWS