Ο Bill Wyman φέρεται να συμμετέχει στο νέο στούντιο άλμπουμ των Rolling Stones

Για ένα κομμάτι που περιγράφεται ως φόρος τιμής στον ντράμερ Charlie Watts.

BREAKING
 

Για ένα κομμάτι που περιγράφεται ως φόρος τιμής στον ντράμερ Charlie Watts.

Του Ηλία Σελιμά

Σύμφωνα με τη Sun, ο Wyman πέταξε στο Λος Άντζελες πριν από αρκετούς μήνες για να συμμετάσχει στις ηχογραφήσεις των Stones μετά από πρόσκληση του Mick Jagger. "Ο Bill δεν έχει δει το συγκρότημα μαζί για χρόνια, αλλά πάντα αγαπούσε τον Charlie", δήλωσε ανώνυμη πηγή. "Αυτός ο δίσκος είναι πραγματικά ένας φόρος τιμής στον Charlie, οπότε δεν μπορούσε να πει όχι".

Το τελευταίο στούντιο άλμπουμ των Rolling Stones στο οποίο συμμετείχε ο Wyman στο μπάσο ήταν το Steel Wheels του 1989. Έφυγε από το συγκρότημα το 1992, επιθυμώντας να ζήσει μια πιο φυσιολογική ζωή. "Είχα 30 χρόνια μαζί τους, μετά ένα πολύ ωραίο διαζύγιο και όσο κι αν ακούγεται τετριμμένο, είμαστε ακόμα οικογένεια", εξήγησε αργότερα.

Ενώθηκε με το συγκρότημα στη σκηνή το 2012 για μια συναυλία για την 50ή επέτειο στο Λονδίνο, αλλά αργότερα εξέφρασε την απογοήτευσή του επειδή κλήθηκε να παίξει μόνο δύο τραγούδια αντί για ολόκληρο το σόου. "Αν προσπαθήσεις να γυρίσεις πίσω και να έχεις μια σχέση με κάποιον, δεν λειτουργεί, και το ίδιο ισχύει και μουσικά", δήλωσε το 2013. "Ήταν ένα μοναδικό γεγονός. Πέντε λεπτά. Εντάξει, ποτέ ξανά. Δεν μετανιώνω, είμαστε ακόμα πολύ καλοί φίλοι".

Οι Stones εργάζονταν σποραδικά πάνω σε ένα νέο άλμπουμ για το μεγαλύτερο μέρος της τελευταίας δεκαετίας, με τον Jagger να αναφέρει ήδη από τον Νοέμβριο του 2016 ότι το συγκρότημα είχε έτοιμο "μισό άλμπουμ" με νέο υλικό. Αυτό θα ήταν το πρώτο στούντιο άλμπουμ των Rolling Stones μετά το άλμπουμ blues διασκευών Blue and Lonesome του 2016 και το πρώτο που θα περιείχε πρωτότυπα τραγούδια μετά το A Bigger Bang του 2005.

Αυτή η μακρά περίοδος κύησης σημαίνει ότι ο Watts, ο οποίος πέθανε τον Αύγουστο του 2021, θα ακούγεται ακόμα στο νέο δίσκο. "Ήταν πολύ ωραίο για τον Mick, τον Keith [Richards] και τον Ronnie Wood να βρίσκονται ξανά στο στούντιο και να θυμούνται τον Charlie και να παίζουν και να τραγουδούν σε κομμάτια από ντραμς που χρησιμοποιούνται ξανά στο άλμπουμ", εξήγησε η πηγή της Sun.

Ο Paul McCartney θα παίξει επίσης μπάσο σε ένα κομμάτι από το άτιτλο ακόμα νέο άλμπουμ. Αυτή την εβδομάδα συμπληρώθηκαν 60 χρόνια από το πρώτο single των Rolling Stones, μια διασκευή στο "Come On" του Chuck Berry, και 45 χρόνια από το άλμπουμ Some Girls που κυκλοφόρησαν το 1978.

BREAKING MUSIC