Ο Rod Stewart θέλει να αφήσει πίσω του τη ροκ μουσική

Θα αλλάξει είδος είπε σε πρόσφατη συνέντευξη στο BBC.

BREAKING
 

Θα αλλάξει είδος είπε σε πρόσφατη συνέντευξη στο BBC.

Του Ηλία Σελιμά

Μαζί του μίλησε ο Boy George, το συγκρότημα του οποίου, Culture Club, θα συνοδεύσει τον Stewart στην επερχόμενη περιοδεία του στο Ηνωμένο Βασίλειο.

«Στην πραγματικότητα σταματάω», δήλωσε ο Stewart στον Charlie Stayt του BBC. «Δεν αποσύρομαι, αλλά θέλω να προχωρήσω.. Είχα μεγάλη επιτυχία με το The Great American Songbook, all-American standards, και μόλις έκανα ένα swing άλμπουμ με τον Jools Holland, το οποίο θα κυκλοφορήσει του χρόνου, οπότε θέλω να πάω προς αυτή την κατεύθυνση. Απλά θέλω να αφήσω πίσω μου όλα τα rock 'n' roll πράγματα - για λίγο, ίσως».

Ο Stewart πρόσθεσε ότι «όλα πρέπει να τελειώσουν αργά ή γρήγορα» και ενθουσιάστηκε: «Ανυπομονώ πραγματικά να κάνω κάτι άλλο, ειδικά να τραγουδήσω με το συγκρότημα του Jools. Ούτως ή άλλως αγγίζει τα όρια του rock 'n' roll, απλά δεν είναι το 'Maggie May' και το 'Do Ya Think I'm Sexy?'"».

Με ημερομηνίες περιοδείας κλεισμένες μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου, ο Stewart δίνει στους θαυμαστές του επαρκή προειδοποίηση προτού βάλει στην άκρη τον εύρωστο κατάλογο των κλασικών ροκ κομματιών του. Εξέφρασε επίσης την επιθυμία του να ασχοληθεί και με άλλα είδη πέρυσι, λέγοντας στο Forbes: «Θέλω να προχωρήσω και να κάνω μόνο τα κλασικά και τα swing πράγματα, αλλά δεν θέλω να τραγουδάω το 'Hot Legs' όταν θα είμαι 80 ετών. Δεν αποσύρομαι, αλλά αυτή θα είναι η τελευταία φορά που θα κάνουμε αυτά τα τραγούδια στην Αμερική. Θέλω απλά να κάνω ένα καθαρό σκούπισμα. Θέλω να βγω σε περιοδεία με μια μεγάλη μπάντα και να παίξω αυτά που αγαπώ. Είναι μια διαφορετική οντότητα από το rock 'n' roll, αν και από εκεί προήλθαν όλα».

BREAKING MUSIC