Ο Blackie Onasssis - ντράμερ των Urge Overkill - απεβίωσε σε ηλικία 57 ετών στο Λος Άντζελες

Απώλεια

BREAKING
 

Απώλεια

Του Ηλία Σελιμά

Ο κόσμος της μουσικής θρηνεί για άλλη μια φορά, με τον ξαφνικό θάνατο του ντράμερ των Urge Overkill, Blackie Onassis, την Τρίτη. Εκπρόσωπος του συγκροτήματος επιβεβαίωσε το θάνατο του ντράμερ (κατά κόσμον John Rowan) στους Los Angeles Times την Τετάρτη. Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστή η αιτία θανάτου.

Ο Rowan εντάχθηκε στο συγκρότημα το 1991, παίζοντας ντραμς στο τρίτο άλμπουμ τους The Supersonic Storybook που κυκλοφόρησε εκείνη τη χρονιά, αντικαθιστώντας τον Jack 'Jaguar' Watt στα ντραμς. Ήταν επίσης πίσω από τα τύμπανα όταν κυκλοφόρησαν το 1992 το EP Stull, το οποίο περιείχε τη διασκευή τους στο Girl, You'll Be A Woman Soon του Neil Diamond, το οποίο έγινε διάσημο από τη χρήση του στην επαναστατική ταινία Pulp Fiction του Quentin Tarantino το 1994.

Ο Rowan γεννήθηκε στο South Side του Σικάγο, ο οποίος έγινε αναπόσπαστο κομμάτι της μεταμόρφωσης του συγκροτήματος από τις νεο-hardcore punk ρίζες τους σε arena rock πρωταγωνιστές. 'Είμαστε εδώ για να αναστήσουμε την εποχή των swingers - τα τέλη της δεκαετίας του '60, τη ζωή των playboy, όταν η Αμερική ήταν ένα διασκεδαστικό μέρος. Η χρυσή εποχή του Vegas, του Neil Diamond, του χορού στο φεγγαρόφωτο και του Anton La Vey!' Ο Rowan δήλωσε στο Spin το 1992.

Το πρώτο του άλμπουμ με το γκρουπ, το The Supersonic Playbook του 1991, περιλαμβάνει ένα τραγούδι που βαφτίστηκε Today is Blackie's Birthday, λειτουργώντας ως εισαγωγή για τον νέο ντράμερ. Όταν ρωτήθηκε για το παράξενο καλλιτεχνικό του όνομα, ο Rowan δήλωσε: 'Δεν είμαι ο Blackie Onassis λόγω της προσωπικής μου ζωής, είμαι ο Blackie Onassis επειδή είμαι ντράμερ στους Urge. Μου αρέσει να είμαι ο Blackie Onassis, είναι σαν να ζω σε μια μουσική χώρα των θαυμάτων".

Ο Rowan βοήθησε στη διαμόρφωση του νέου τους στυλ που κέρδισε στη συνέχεια νέους φίλους όπως ο Kurt Cobain των Nirvana, η Chrissie Hynde των Pretenders και η Liz Phair. Το γκρουπ υπέγραψε με την Geffen Records το 1992, αφού ένα χρόνο νωρίτερα ήταν το opening act των Nirvana, με την εταιρεία να φέρνει τους hip-hop παραγωγούς The Butcher Brothers για το ντεμπούτο τους σε μεγάλη εταιρεία, το Saturation του 1993. Ενώ το Saturation ήταν μια επιτυχία, με κορυφαίο το single Sister Havana, ο Rowan άρχισε να μπαίνει βαθύτερα στην κατάχρηση ναρκωτικών με ηρωίνη, η οποία μάλιστα αναφέρθηκε σε ένα τραγούδι από το επόμενο άλμπουμ τους, το Exit the Dragon του 1995. Ένα τραγούδι που βαφτίστηκε Mistake παρουσίαζε τον Rowan να τραγουδάει: " Be careful what you take, you've got a lot at stake / More than you'll ever know, beware the overdose".

Ο Rowan συνελήφθη για κατοχή ηρωίνης αργότερα εκείνη τη χρονιά, καθώς το συγκρότημα άρχισε να διαλύεται, με το ιδρυτικό μέλος Eddie "King" Roeser να αποχωρεί το 1996. Ο Rowan είχε έξι συνθετικές συμμετοχές στο σόλο άλμπουμ Debutante του 2000 του άλλου ιδρυτικού μέλους Nash Kato, αν και έκτοτε χάθηκε σε μεγάλο βαθμό από τα μάτια του κόσμου. Ο Kato και ο Roeser επανέφεραν τους UO το 2004, αλλά χωρίς τον Rowan, υπονοώντας σε συνεντεύξεις εκείνης της χρονιάς ότι ο Rowan έχανε συχνά συναυλίες και γυρίσματα βίντεο και ότι είχε ανακληθεί το διαβατήριό του πριν από ένα ταξίδι στην Αγγλία.

 

BREAKING MUSIC