Πήγαμε, είδαμε: Rosalia, η απόλυτη σταρ

 
REVIEWS

Όταν ζεις αυτό που συμβαίνει στη μουσική την ώρα που συμβαίνει...

 

Των Τάσου Παπαϊωάννου, Δημήτρη Κανελλόπουλου

Αλλαγή σκυτάλης στην τρίτη μέρα του Release Athens που χθες ήταν σε συνεργασία με το SNF Nostos. Μετά τις 2 πρώτες φεστιβαλικές μέρες που ο χώρος της Πλατείας Νερού κατακλύστηκε από την Generation X και τους Millennians, χθες η βραδιά άνηκε εξολοκλήρου στη Generation Z. Και, κυρίως, στη Rosalia που απέδειξε γιατί θεωρείται τόσο σπουδαία σταρ παντού στον κόσμο. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που ήταν headliner στο Primavera, μαζί με τους Blur και τον Kendrick Lamar τις άλλες δύο ημέρες, έτσι για να καταλάβετε το μέγεθος.

 

Και ναι, είδαμε επιτέλους, από τις σπάνιες φορές, ένα όνομα στην ώρα του. Και καταλάβαμε γιατί αξίζει.

 

Αλλά ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή: μόλις 10 λεπτά περπάτημα από την κεντρική είσοδο του Release και ο κόσμος μαζεύτηκε από νωρίς, στο ΚΠΙΣΝ, για να ακούσει τους δικούς της ήρωες. Hip Hop και Trap ήχοι γέμισαν τον χώρο στο Ξέφωτο που είναι εξαιρετικός, πιο μικρός σε σχέση με την Πλατεία Νερού, αλλά πλήρως οργανωμένος. 

Εμείς, στο πέρα-δώθε, από το ένα stage στο άλλο. 

 

Στις 7 ακριβώς, Ο Sidarta στη σκηνή (της Πλατείας Νερού) και το πολύχρωμο πλήθος έχει πάρει τη θέση του. Τα κινητά έχουν υψωθεί και κάθε στίχος θα τραγουδηθεί.

 

Η συνέχεια ανήκει στην ΙAMDDB στο Ξέφωτο, με το πλήθος συνεχώς να μεγαλώνει. Η Πορτογαλέζα με τους urban ήχους της θα ικανοποιήσει και θα προθερμάνει με τον καλύτερο τρόπο το κοινό και στις 21:15 ο χώρος του Nostos είναι ήδη ασφυχτικά γεμάτος.

 

Είναι φανερό πως το μεγάλο όνομα της βραδιάς, πριν την εμφάνιση της Rosalía φυσικά, ήταν ο Central Cee. Στους μπαμπάδες και τις μαμάδες της Generation X και Millennians αντιστοιχούσε μια γωνίτσα να χαζεύει το πολύχρωμο και ανυπόμονο κοινό που έχει τους δικούς του όρους και κωδικούς διασκέδασης. Στα ηχεία Calvin Harris και Dua Lippa με το «one kiss» και δεν υπήρχε έστω και ένας που να μην τραγουδάει. Η ανυπομονησία είχε φτάσει στο αποκορύφωμα όταν ο βρετανός rapper πήρε τη θέση του στη σκηνή για να ακολουθήσει ο χαμός. Καπνοί και φωτιές στη σκηνή, λιποθυμίες στις πρώτες σειρές, τα κινητά στα χέρια θα καταγράψουν την επόμενη μία ώρα κάθε λεπτομέρεια.
Δεν υπήρχε στίχος που η Generation Z δε θα τραγουδήσει και δεν υπήρχε κάλεσμα του Central Cee που δε θα βρει ανταπόκριση. Μια ώρα μετά, ένα πλήρως χορτασμένο κοινό θα πάρει το δρόμο για την κεντρική σκηνή του Release για να δει από κοντά το μεγάλο όνομα της βραδιάς που ακούει στο όνομα Rosalía.

 

 

Αλλά πριν την Rosalia στη main stage ανέβηκε η Tinashe παίζοντας ένα r 'n' b που θύμιζε / έμοιαζε/ ξεπατίκωνε Beyonce. Στον ήχο της σίγουρα, αλλά και στις κινήσεις της.

 

 

Και στις 23:15 ήρθε η ώρα για την Rosalia. Η οποία βγήκε με τους ήχους του Saoko. Saoko papi και ξεκίνησε ένα επικό live, άλλου τύπου, συναυλία τύπου Tik Tok και Instagram, και δεν το λέμε υποτιμητικά, το αντίθετο ακριβώς. Με κάμερα on stage αλλά και backstage να την ακολουθεί παντού τη Rosalia, βλέπαμε στο video wall μία επιπλέον perfomance. Η εποχή της εικόνας. Άλλωστε ποτέ άλλοτε δεν είχαμε δει τόσο πολλά κινητά υψωμένα κατά την έναρξη του live.
Επικοινωνιακή, πολύ χαρούμενη που βρισκόταν στην Ελλάδα, καταλάβαινε πως μοιάζουμε με τους Ισπανούς, έδειχνε να το απολαμβάνει. Μαζί της κι εμείς. Χωρίς μπάντα εννοείται, μόνο με χορευτές σε ένα 90λεπτο σόου πλήρως χαρτογραφημένο όπως είδαμε και στα φεστιβάλ του εξωτερικού. La Fama, Blinding Lights από The Weeknd, Chicken Teriyaki και πολλά ακόμα.
Η σύνθεση του κοινού κοριτσίστικη, 20+ άντε και 30+, ωραία ντυσίματα, άλλη φάση από τη συνηθισμένη. Σαν club έμοιαζε η Πλατεία Νερού χθες. Απόλαυση.
Χάσατε όσοι δεν είδατε από κοντά αυτό το φαινόμενο.

 

 

 

 

 

 

REVIEWS