Το Running Up That Hill της Kate Bush γράφει ιστορία φτάνοντας το ένα δισεκατομμύριο streams στο Spotify

Το πρώτο τραγούδι της δεκαετίας του 80 από γυναίκα σόλο καλλιτέχνιδα που το καταφέρνει

BREAKING
 

Το πρώτο τραγούδι της δεκαετίας του 80 από γυναίκα σόλο καλλιτέχνιδα που το καταφέρνει

Του Ηλία Σελιμά

Μπορεί το 2022 να ήταν η χρονιά που είδε τον κλασικό ύμνο της Kate Bush Running Up That Hill να γίνεται φαινόμενο της ποπ κουλτούρας, αλλά το 2023 θα είναι η χρονιά που θα γράψει επίσημα ιστορία στο streaming. Η συμπερίληψη του κομματιού στην 4η σεζόν της επιτυχημένης σειράς Stranger Things του Netflix το εκτόξευσε στην κορυφή των βρετανικών singles charts και σπάζοντας τρία ρεκόρ στην πορεία (τα ρεκόρ αυτά: το μεγαλύτερο κενό μεταξύ των νούμερο 1 singles, ο μεγαλύτερος χρόνος που χρειάστηκε ένα τραγούδι για να φτάσει στο νούμερο 1 και η μεγαλύτερη σε ηλικία καλλιτέχνιδα που κατέκτησε ποτέ νούμερο 1 στο Ηνωμένο Βασίλειο).

Τώρα, το single σημειώνει και πάλι ρεκόρ, ξεπερνώντας το ένα δισεκατομμύριο streams στο Spotify, για να γίνει το πρώτο τραγούδι της δεκαετίας του '80 από γυναίκα καλλιτέχνη που έφτασε ποτέ τα δεκαψήφια νούμερα στην πλατφόρμα. Στην πραγματικότητα, αν συμπεριλάβετε και άλλες πλατφόρμες, το Running Up That Hill είχε ήδη περάσει κατά πολύ το ένα δισεκατομμύριο, σημειώνοντας σχεδόν 200 εκατομμύρια επιπλέον streams μόνο στο YouTube. Καθόλου άσχημα για ένα τραγούδι που κυκλοφόρησε αρχικά το 1985.

"Ένα δισεκατομμύριο streams!" τονίζει η Bush σε δήλωσή της στην επίσημη ιστοσελίδα της. "Έχω την εικόνα ενός ποταμού που ξαφνικά πλημμυρίζει και γίνεται πολλοί, πολλοί παραπόταμοι - ένα δισεκατομμύριο ρυάκια - στο δρόμο τους προς τη θάλασσα. Κάθε μία από αυτές τις μεταδόσεις είναι ένας / μια από εσάς.

"Σας ευχαριστώ!" προσθέτει. "Σας ευχαριστώ πολύ που στείλατε αυτό το τραγούδι σε ένα τόσο απίστευτα εκπληκτικό ταξίδι. Έχω ξετρελαθεί".

Σχολιάζοντας την απίστευτη νέα δημοτικότητα του Running Up That Hill σε ένα μήνυμα για το τέλος της χρονιάς που δημοσίευσε για τους θαυμαστές της τον περασμένο Δεκέμβριο, η Bush σημείωσε: "Ήταν μια τρελή χρονιά για μένα. Ακόμα αναζωογονούμαι από την επιτυχία του Running Up That Hill, που είναι το Νο1 κομμάτι του φετινού καλοκαιριού.

 

 

BREAKING MUSIC