Ο Paul Rodgers ετοιμάζει το 1ο νέο άλμπουμ στούντιο με νέα μουσική μετά από δεκαετίες

Ένας από τους πιο εμβληματικούς τραγουδιστές του κλασικού ροκ, ο Paul Rodgers

BREAKING
 

Ένας από τους πιο εμβληματικούς τραγουδιστές του κλασικού ροκ, ο Paul Rodgers


Του Ηλία Σελιμά

Το Midnight Rose, το πρώτο σόλο άλμπουμ του με νέα μουσική εδώ και δεκαετίες, θα κυκλοφορήσει στις 22 Σεπτεμβρίου 2023 από τη Sun Records. Ο τραγουδοποιός και ιδρυτικό μέλος αρκετών θρυλικών ροκ συγκροτημάτων, με σημαντικότερα τους Free και τους Bad Company, μοιράστηκε τα νέα για το άλμπουμ στις 23 Ιουνίου, την ίδια μέρα που κυκλοφόρησε το πρώτο του single "Living It Up".

Ιδρυτικό μέλος του αγγλικού supergroup Bad Company μαζί με τον κιθαρίστα Mick Ralphs, τον ντράμερ Simon Kirke και τον μπασίστα Boz Burrell, ο Rodgers έχει πουλήσει 90 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως κατά τη διάρκεια της καριέρας του. Ο Rodgers δημιούργησε και δύο άλλα θρυλικά αγγλικά συγκροτήματα: Kirke, Paul Kossoff και Andy Fraser, και τους The Firm με τους Jimmy Page, Chris Slade και Tony Franklin. Ωστόσο, παρά την εμπορική του καταξίωση και τα εύσημα από πολλά από τα μεγαλύτερα αστέρια της ροκ μουσικής, ο Rodgers έχει παραβλεφθεί σταθερά από έναν εξέχοντα οργανισμό. Ούτε ο ίδιος, ούτε κανένα από τα συγκροτήματά του, δεν έχουν εισαχθεί στο Rock & Roll Hall of Fame.
AD

Η παραγωγή του Midnight Rose έγινε από τη Cynthia Rodgers και τον Bob Rock, και ηχογραφήθηκε στην Roper Recording και στο The Warehouse τους τελευταίους 18 μήνες, ενώ το μοναδικό artwork του άλμπουμ συνεισέφερε ο Paul και η σύζυγός του, Cynthia.

Η συλλογή των οκτώ τραγουδιών που αποτελείται από νέα, πρωτότυπη μουσική γράφτηκε εξ ολοκλήρου από τον Rodgers, με εξαίρεση το "Living It Up", το οποίο έγραψε ο Rodgers μαζί με τον μπασίστα του συγκροτήματός του Todd Ronning και τον ντράμερ Rick Fedyk.

"Το νέο μου άλμπουμ προέκυψε από τις σπίθες των ιδεών που είχα", δήλωσε ο Rodgers στην ανακοίνωση. "Οι σπίθες εξελίχθηκαν σε μια μανιασμένη φωτιά όταν η μπάντα και όλοι οι εμπλεκόμενοι έδωσαν το απόλυτο". Έγινε 73 ετών στις 17 Δεκεμβρίου 2022.

 

 

BREAKING MUSIC