Ο Eric Clapton κυκλοφορεί τη διευρυμένη έκδοση του θρυλικού Royal Albert Hall Residency: The Definitive 24 Nights'

Από τις θρυλικές συναυλίες

BREAKING
 

Από τις θρυλικές συναυλίες

Του Ηλία Σελιμά

Οι συναυλίες-ρεκόρ του Eric Clapton στο Royal Albert Hall του Λονδίνου το 1990 και το 1991 έχουν κυκλοφορήσει σε διάφορες διευρυμένες εκδόσεις, The Definitive 24 Nights. Ένα περιορισμένης έκδοσης boxed set είτε ως 6-CD είτε ως 8-LP (και τα δύο με 3 δίσκους Blu-ray) περιλαμβάνει σχεδόν έξι ώρες ζωντανής μουσικής και 35 ακυκλοφόρητες εκτελέσεις, χρησιμοποιώντας αυτό που οι παραγωγοί περιγράφουν ως τις καλύτερες εκτελέσεις από τις βραδιές ροκ, μπλουζ και ορχήστρας για να δημιουργήσουν πλήρεις συναυλίες για κάθε είδος. Οι αυτόνομες εκδόσεις των επιμέρους συναυλιών - 24 Nights: Rock, 24 Nights: 24 Nights: 24 Nights: Orchestral - κυκλοφόρησαν την ίδια μέρα σε μορφές 2-CD/DVD και 3-LP (Rock και Orchestral) και 2-LP (Blues). Όλα κυκλοφόρησαν στις 23 Ιουνίου 2023, μέσω της Warner Records. Η ανακοίνωση έφτασε μαζί με την εξαιρετική, ακυκλοφόρητη μέχρι σήμερα ορχηστρική εκτέλεση του "Layla" από τον Clapton το 1991. Από το ντεμπούτο του στον ιστορικό χώρο με τους Yardbirds το 1964, ο Clapton έχει εμφανιστεί εκεί πάνω από 200 φορές (και συνεχίζει), περισσότερες δηλαδή από οποιονδήποτε άλλο καλλιτέχνη. Ο Clapton κυκλοφόρησε αρχικά το 24 Nights ως διπλό live άλμπουμ και home video τον Οκτώβριο του 1991.

Από την αρχική ανακοίνωση της 12ης Απριλίου: Αυτές οι συναυλίες στο Royal Albert Hall ήταν μερικές από τις πιο φιλόδοξες συναυλίες της καριέρας του Clapton. Κάθε βράδυ τον παρουσίαζε ένα σετ που κάλυπτε την καριέρα του με μία από τις τρεις συνθέσεις - ένα ροκ συγκρότημα, ένα συγκρότημα μπλουζ ή μια ορχήστρα υπό τη διεύθυνση του Michael Kamen.

Όλος ο ήχος και το βίντεο που περιλαμβάνονται στο The Definitive 24 Nights αποκαταστάθηκαν και αναβαθμίστηκαν σχολαστικά από την ομάδα του Clapton, αποτελούμενη από τον Simon Climie (παραγωγή ήχου και μίξη), τον παραγωγό Peter Worsley και τον σκηνοθέτη David Barnard. Αρκετά τραγούδια εμφανίζονται τόσο στη ροκ όσο και στην ορχηστρική θεματική εμφάνιση, αλλά οι ενορχηστρώσεις είναι εντυπωσιακά διαφορετικές.

Και οι δύο εκδόσεις της περιορισμένης έκδοσης των boxed sets συνοδεύονται από τρεις δίσκους Blu-ray, ένα σκληρόδετο βιβλίο και μια αριθμημένη λιθογραφία με φωτογραφία του Clapton από τον Carl Studna.

Ο Clapton περιβάλλεται από εξαιρετικούς μουσικούς για τις εμφανίσεις του, όπως οι Phil Collins, Robert Cray, Buddy Guy, Albert Collins, Johnnie Johnson, Jimmie Vaughan, Chuck Leavell, Nathan East, Greg Phillinganes, Steve Ferrone, Ray Cooper και Jerry Portnoy.

 

BREAKING MUSIC