Το Paranoid τώρα σε Blu-ray

Σε συναρπαστικό πραγματικό τετραφωνικό ήχο για πρώτη φορά μετά από σχεδόν 50 χρόνια!

BREAKING
 

Σε συναρπαστικό πραγματικό τετραφωνικό ήχο για πρώτη φορά μετά από σχεδόν 50 χρόνια!

Του Ηλία Σελιμά

Έχοντας μεταφερθεί από τα πρωτότυπα τετρακάναλα masters μισής ίντσας, κάθε Blu-ray διαθέτει τετρακάναλες και στερεοφωνικές μίξεις υψηλής ανάλυσης ανάλυσης 192/24.

Ο τετραφωνικός ήχος ή ήχος surround 4.0, χρησιμοποιεί τέσσερα κανάλια ήχου συνδεδεμένα σε τέσσερα ηχεία τοποθετημένα στις γωνίες ενός χώρου ακρόασης. Ο πολυκάναλος ήχος είναι μικτής διάστασης, βυθίζοντας τον ακροατή σε ένα απίστευτο και παραμυθένιο ηχητικό τοπίο.

Το PARANOID των Black Sabbath θεωρείται ευρέως (και δίκαια) ως ένα από τα σπουδαιότερα heavy metal άλμπουμ όλων των εποχών, φτάνοντας στο #12 του Billboard 200 και έχοντας πιστοποιηθεί 4 φορές πλατινένιο. Για τους νεότερους να πούμε ότι περιέχει τις δημοφιλείς επιτυχίες "Iron Man", "War Pigs" και το ομώνυμο κομμάτι.

Το τραγούδι "Paranoid" ήταν μια προσθήκη της τελευταίας στιγμής, η οποία χρησιμοποιήθηκε και ως τίτλος του άλμπουμ, αφού ο αρχικός τίτλος War Pigs απορρίφθηκε. Το να ακούς την τελική μίξη,κάνει σαφές πόσο σημαντικό είναι το "Paranoid". Η αλματώδης άνοδος του συγκροτήματος στις ΗΠΑ αποδίδεται στο "Paranoid", αλλά θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι Sabbath κυκλοφόρησαν πολύ περισσότερα άλμπουμ.

Η Rhino είναι ένα σεβαστό όνομα στην κοινότητα των μουσικόφιλων, γνωστό για τις εξαιρετικές και ποιοτικές κυκλοφορίες του καταλόγου της. Μετά την επιτυχία του "The Doobie Brothers: Quadio" (2020) και "Chicago Quadio" (2016), η Rhino έχει κυκλοφορήσει μια σειρά από σημαντικούς δίσκους της δεκαετίας του 1970 που έχουν ηχογραφηθεί σε τετραφωνικό ήχο.

BREAKING MUSIC