Ο Jah Wobble στην Ελευσίνα

Ο θρύλος της βρετανικής σκηνής, έγραψε μουσική για την παράσταση «ΞΥΛΙΚΙ - Post Scriptum»

BREAKING
 

Ο θρύλος της βρετανικής σκηνής, έγραψε μουσική για την παράσταση «ΞΥΛΙΚΙ - Post Scriptum»

Ο θρύλος της βρετανικής σκηνής, μπασίστας, συνθέτης, παραγωγός και ιδρυτικό μέλος των PIL (Public Image Ltd) μαζί με τον John Lydon (Johnny Rotten), Jah Wobble ντύνει μουσικά τη θεατρική παράσταση-αναλόγιο "ΞΥΛΙΚΙ - Post Scriptum", που παρουσιάζει η ομάδα AMOR OMNIA το πλαίσιο της 2023 ΕΛΕVΣΙΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ.

Jah Wobble

O Jah Wobble έρχεται στην Αθήνα μαζί με τους Tian, το σχήμα που έχουν δημιουργήσει οι γιοι του John & Charlie Wardle.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή είναι η πρώτη φορά στην Ελλάδα που ένας τόσο σημαντικός καλλιτέχνης της διεθνούς σκηνής, όπως είναι ο Jah Wobble, συμμετέχει σε θεατρική παράσταση παίζοντας ζωντανά πρωτότυπη μουσική!

Ο John Joseph Wardle (γεννημένος στις 11 Αυγούστου 1958), γνωστός καλλιτεχνικά ως Jah Wobble, είναι Άγγλος μπασίστας, τραγουδιστής, συνθέτης και παραγωγός.

Έγινε γνωστός στο ευρύτερο κοινό ως ο αρχικός μπασίστας των θρυλικών Public Image Ltd (PiL) στα τέλη της δεκαετίας του 1970 και στις αρχές της δεκαετίας του 1980 εγκατέλειψε το συγκρότημα μετά από δύο άλμπουμ. Μετά την αποχώρησή του από τους PiL, ανέπτυξε σόλο καριέρα. Οι βαριές, υπνωτικές γραμμές μπάσου του καθόρισαν την post punk εποχή και έχουν επηρεάσει πολλούς μουσικούς τα τελευταία 30 περίπου χρόνια.

Έχει συνεργαστεί με τους Ginger Baker, Björk, Holger Czukay (CAN), The Edge (U2), Brian Eno, Gavin Friday, Bill Laswell, Harold Budd, Jaki Liebezeit (CAN), Massive Attack, Dolores O'Riordan, Sinéad O'Connor, The Orb, Evan Parker, Primal Scream, Pharoah Sanders, Bernie Worrell και πολλούς άλλους).

Το 2012, επανενώθηκε με τον συνάδελφο κιθαρίστα των PiL Keith Levene για το Metal Box in Dub και το άλμπουμ Yin & Yang. Από το 2013, είναι ένας από τους βασικούς κριτές στο The Virtual Jukebox της εκπομπής του BBC Radio 5 “Live's Up All Night with Dotun Adebayo”, που μεταδίδεται κάθε Κυριακή πρωί.

Το 2009 εκδόθηκε η αυτοβιογραφία του, “Memoirs of a Geezer”.

 5+1 ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ JAH WOBBLE

  1. Ο Sid Vicious του χάρισε ένα μπάσο και ένα παρατσούκλι. (δοκιμάστε να πείτε "John Wardle" μεθυσμένοι - μπορεί να ακουστεί κάτι σαν "Jah Wobble").
  2. Οι PiL ήταν υποψήφιοι για τη μουσική επένδυση του Raging Bull. Σύμφωνα με τον Jah, ο Martin Scorsese ήταν μεγάλος φαν του συγκροτήματος.
  1. Ο Prince είχε πει για τον τρόπο που παίζει μπάσο ότι ''είναι ωραίο και βρώμικο, όπως ακριβώς μου αρέσει''.
  1. Έχει γράψει και ενορχηστρώσει ένα από τα ομορφότερα κομμάτια της Bjork, το Play Dead.
  1. Είναι ο μοναδικός άνθρωπος που έχει κάνει παραγωγή στον Brian Eno. Μιλώντας για το Spinner, το άλμπουμ που έκαναν μαζί, το 1995.
  2. Η Sinead O'Connor και η Dolores O'Riordan έχουν τραγουδήσει τραγούδια του.
Ημέρα: Πέμπτη 6 Ιουλίου 
Ώρα έναρξης: 21:15 | Ώρα Προσέλευσης: 20:30
Διάρκεια: 60'
Χώρος: Parking Παλαιού Ελαιουργείου Ελευσίνας
Τιμές εισιτηρίων: γενική είσοδος 10€, μειωμένο 5€ (φοιτητές, 65 άνω, Ατέλειες, Άνεργοι, ΑμεΑ και συνοδοί)

Προπώληση εισιτηρίων: από τις 21 Ιουνίου εδώ.

Τα εισιτήρια αντιστοιχούν μόνο σε θέσεις ορθίων. 

BREAKING MUSIC