Η σειρά «I Wanna Rock« παρακολουθεί τις προσπάθειες και τις δοκιμασίες του Metal των 80s

Ντοκιμαντέρ

BREAKING
 

Ντοκιμαντέρ

Του Ηλία Σελιμά

Ένα νέο ντοκιμαντέρ θα καταγράψει τις δοκιμασίες και τις δυσκολίες του glam-metal της δεκαετίας του '80, ρίχνοντας φως σε πέντε καλλιτέχνες που βίωσαν την επιτυχία και τις δυσκολίες εξίσου.

Το I Wanna Rock: The '80s Metal Dream θα κάνει πρεμιέρα αποκλειστικά στο Paramount+ στις 18 Ιουλίου στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά και στις 19 Ιουλίου στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Αυστραλία, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες διεθνείς αγορές, αναφέρει το Variety. Η σειρά θα χωρίζεται σε τρία επεισόδια και θα ακολουθήσει μέλη των Skid Row, Twisted Sister, Winger, Vixen και Scream.

Το πρώτο επεισόδιο, "I Wanna Be Somebody", θα εμβαθύνει στην έκρηξη του hard rock της δεκαετίας του '80 και στους προαναφερθέντες καλλιτέχνες που ξεκίνησαν να πάρουν το δικό τους κομμάτι από την (κερασό)πίτα. Το δεύτερο επεισόδιο, "Headed for Heartbreak", βρίσκει τη metal σκηνή της δεκαετίας του '80 σε έξαρση, καθώς οι ροκάδες απολαμβάνουν τη διασημότητα και παλεύουν με προσωπικούς δαίμονες και επαγγελματικά κολλήματα. Το τρίτο και τελευταίο επεισόδιο, "Smells Like Change", εξερευνά τις μάχες αυτών των μουσικών για να παραμείνουν στην επιφάνεια εν μέσω της μεταβαλλόμενης μουσικής παλίρροιας, καθώς το grunge και το alternative καθιστούν το metal της δεκαετίας του '80 παρωχημένο.

Οι καλλιτέχνες που παρουσιάζονται στο I Wanna Rock δεν ήταν οι πιο επιτυχημένοι της metal σοδειάς της δεκαετίας του '80 - αυτή η τιμή ανήκει στους Guns N' Roses, Motley Crue και Def Leppard. Αλλά οι ιστορίες τους απεικονίζουν καλύτερα τα απότομα σκαμπανεβάσματα και τα καταστροφικά χαμηλά της μουσικής βιομηχανίας ως αποτέλεσμα. Οι Twisted Sister μοχθούσαν για περισσότερο από μια δεκαετία προτού πετύχουν τη μεγάλη επιτυχία με το τριπλά πλατινένιο Stay Hungry, αλλά γρήγορα ξεφούσκωσαν και μπήκαν στο στόχαστρο του Parents Music Resource Center. Οι Winger γνώρισαν μέτρια επιτυχία στα τέλη της δεκαετίας του '80, πριν κοροϊδευτούν από τους Metallica και τους Beavis and Butt-Head και ουσιαστικά γίνουν persona non grata.

Παρά το γεγονός ότι αποτέλεσε σάκο του μποξ κατά τη διάρκεια της ακμής του, το glam metal -που συχνά αναφέρεται περιπαικτικά ως hair metal- έχει απολαύσει μια πολιτιστική αναγέννηση τα τελευταία χρόνια. I Wanna Rock: The '80s Metal Dream ακολουθεί την εκτενή προφορική ιστορία του 2021 Nothin' but a Good Time: The Uncensored History of the '80s Hard Rock Explosion, η οποία περιλαμβάνει συνεντεύξεις με δεκάδες καλλιτέχνες της σκηνής.

BREAKING MUSIC