Ακούστε τη διασκευή του «We Didn t Start the Fire» των Fall Out Boy

Η ιστορία συνεχίζεται!

BREAKING
 

Η ιστορία συνεχίζεται!

 


Του Ηλία Σελιμά

Οι Fall Out Boy κυκλοφόρησαν μια διασκευή του περίφημου "We Didn't Start the Fire" του Billy Joel, με ανανεωμένους στίχους που αντικατοπτρίζουν την ιστορία του κόσμου από το 1989 μέχρι σήμερα.

Το πρωτότυπο τραγούδι του Joel, μια επιτυχία Νο 1, καλύπτει μια πληθώρα γεγονότων από το 1949 έως το έτος της κυκλοφορίας του, το 1989, αναφέροντας ονόματα ιστορικών και ποπ πολιτιστικών ορόσημων από τον Harry Truman και τον Mickey Mantle έως τον John Glenn και τον Richard Nixon. 

Αλλά έχουν περάσει περισσότερες από τρεις δεκαετίες από τότε που ο Joel... εκπαίδευσε τους οπαδούς, οπότε οι Fall Out Boy προχώρησαν σε μία... επικαιροποίηση του κομματιού. Στη δική τους εκδοχή, η οποία συνεχίζει από εκεί που το άφησε ο Joel, το συγκρότημα αναφέρεται στον Kurt Cobain, τον Harry Potter, τη διπλή παραπομπή του Donald Trump σε δίκη, το Brexit, τον George Floyd και το Sandy Hook κ.ά.

Το "Rock and roller, cola wars / I can't take it anymore" του Joel γίνεται "Bush v Gore / I can't take it anymore" στη νέα εκδοχή, ενώ το "JFK - blown away, what else do I have to say?" εστιάζει στον 21ο αιώνα: "World Trade - second plane / What else do I have to say?".

Ο τραγουδοποιός δήλωσε το 1994 ότι του είχε ζητηθεί να εξετάσει το ενδεχόμενο να γράψει μια συνέχεια του "We Didn't Start the Fire", λαμβάνοντας υπόψη τα γεγονότα που είχαν συμβεί στα χρόνια που μεσολάβησαν. «Όχι», είπε, «έγραψα ήδη ένα τραγούδι».

Τώρα λοιπόν, με τη διασκευή αυτή, σχεδόν 75 χρόνια παγκόσμιας ιστορίας χώρεσαν σε δύο τραγούδια!

BREAKING MUSIC