Πήγαμε είδαμε: πρώτα Alexandre Desplat και μετά Nina Kraviz

Από το Ηρώδειο κατευθείαν στο Bolivar, από τις κινηματογραφικές μελωδίες σε techno.

BREAKING
 

Από το Ηρώδειο κατευθείαν στο Bolivar, από τις κινηματογραφικές μελωδίες σε techno.

Του Δημήτρη Κανελλόπουλου

Η εξαιρετική συναυλία του Alexandre Desplat με τη συμμετοχή της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ στο Ηρώδειο, το Σάββατο το βράδυ, είχε μία ιδιαιτερότητα: ανάμεσα στο κοινό βρισκόταν και η μητέρα του συνθέτη! Το λέω κατευθείαν γιατί ο Desplat ήταν τόσο χαρούμενος και συγκινημένος που μας το έλεγε συνεχώς. Όλο παρουσίαζε την οικογένειά του που κάθονταν στις πρώτες θέσεις του Ηρωδείου. Με τη μητέρα του να είναι 95 ετών παρακαλώ.

Αυτό λοιπόν τον έκανε πολύ κεφάτο και εξωστρεφή. Το χαιρόταν πολύ που ήταν στην Ελλάδα. Και μην ξεχνάτε ότι μιλάμε για έναν από τους σημαντικότερους κινηματογραφικούς συνθέτες παγκοσμίως τα τελευταία 20 χρόνια, με δύο βραβεία Όσκαρ, τρία Σεζάρ, τρία BAFTA, δύο Χρυσές Σφαίρες και δύο Γκράμι.

Ακούσαμε μουσικά θέματα από διάφορες ταινίες, από το Venus in Fur και το The Ghost writer ως το Pinocchio, το οσκαρικό The Shape of Water και το επικό Harry Potter and the Deathly Hallows. Στα αξιοσημείωτα της βραδιάς και οι μουσικές για δύο θέματα με ελληνικό χρώμα, με μπουζούκια και μπαγλαμάδες, το The Grand Budapest Hotel και φυσικά το Adults in the room του Κώστα Γαβρά που έκανε τους θεατές να συνοδεύουν με παλαμάκια τον ρυθμό. Δώσε μας μπουζούκι και πάρε μας την ψυχή.

Εννοείται πως ο Alexandre Desplat γνώριζε την αποθέωση καθ' όλη τη διάρκεια της συναυλίας, όχι μόνο στο τέλος που τον χειροκροτούσαν όλοι όρθιοι.

Το Ηρώδειο ήταν σχεδόν γεμάτο με κάποιες κενές θέσεις στα πιο ακριβά εισιτήρια.

Στις 11 και μισή τελείωσε η συναυλία στο Ηρώδειο οπότε καπάκι κι εμείς πήραμε το δρόμο για το Bolivar Beach Bar στον Άλιμο. Επαιζε η Nina Kraviz, η πρωθιέρεια του techno. Εντάξει, καταλαβαίνω, βίαια αλλαγή μουσικού ύφους, από τις σινεφίλ μελωδίες στο techno, αλλά η καλή μουσική δεν γνωρίζει είδη και όρια. Πολύ κόσμος κι εδώ, άλλο το σκηνικό.
Η Nina Kraviz ανέβηκε στα decks λίγο πριν τις 2 και μισή τα ξημερώματα και ξεσήκωσε ακόμα περισσότερο ένα ήδη έτοιμο κοινό. Τα υπόλοιπα από εκεί και ύστερα είναι ιστορία...

 

BREAKING MUSIC