Ο Ringo Starr επιβεβαιώνει ότι το νέο κομμάτι των Beatles δεν έχει ψεύτικα φωνητικά

Χρησιμοποιεί μόνο αυθεντικά μέρη που ηχογραφήθηκαν από τον John Lennon και τον George Harrison πριν από το θάνατό τους

BREAKING
 

Χρησιμοποιεί μόνο αυθεντικά μέρη που ηχογραφήθηκαν από τον John Lennon και τον George Harrison πριν από το θάνατό τους

Του Ηλία Σελιμά

 Τον περασμένο μήνα, ο Paul McCartney αποκάλυψε ότι το ανώνυμο τραγούδι ολοκληρώθηκε με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης και χτίστηκε από μια παλιά demo κασέτα του Lennon. "Καταφέραμε να πάρουμε τη φωνή του John και να την καθαρίσουμε μέσω της τεχνητής νοημοσύνης, έτσι ώστε στη συνέχεια να μπορέσουμε να μιξάρουμε τον δίσκο όπως θα κάναμε κανονικά - κάτι τέτοιο σου δίνει κάποια περιθώρια", εξήγησε. "Οπότε υπάρχει μια καλή πλευρά σε αυτό και μετά μια τρομακτική πλευρά και απλά θα πρέπει να δούμε πού θα μας οδηγήσει".

Αυτό οδήγησε σε κάποια σύγχυση μεταξύ των οπαδών σχετικά με το αν η φωνή του Lennon στο κομμάτι ήταν πραγματική ή μια AI εκδοχή, αλλά ο Starr, σε ένα επερχόμενο επεισόδιο του podcast του Rolling Stone Music Now, τόνισε ότι το συγκρότημα "ποτέ" δεν θα παραποιούσε τα φωνητικά του Lennon.

"Αυτό ήταν όμορφο", συνέχισε, "και είναι το τελευταίο κομμάτι που θα ακούσετε ποτέ με τα τέσσερα παλικάρια. Και αυτό είναι γεγονός".

Φυσικά, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που οι Beatles δουλεύουν από τα demos του Lennon. Το 1994 ο McCartney, ο Starr και ο Harrison επανενώθηκαν για να ολοκληρώσουν τα "Free as a Bird" και "Real Love", τα οποία εμφανίστηκαν στις συλλογές Anthology 1 και Anthology 2.

Ο McCartney διευκρίνισε αργότερα τα προηγούμενα σχόλιά του. "Φαίνεται ότι υπάρχουν πολλές εικασίες εκεί έξω", έγραψε στο Twitter. "Δεν μπορώ να πω πολλά σε αυτό το στάδιο, αλλά για να είμαι σαφής, τίποτα δεν έχει δημιουργηθεί τεχνητά ή συνθετικά. Είναι όλα πραγματικά και όλοι παίζουμε πάνω σε αυτά. Καθαρίσαμε κάποιες υπάρχουσες ηχογραφήσεις - μια διαδικασία που συνεχίζεται εδώ και χρόνια. Ελπίζουμε να το αγαπήσετε όσο και εμείς".

BREAKING MUSIC