Ακούστε το νέο τραγούδι του Peter Gabriel, «So Much»

Μία ακόμα πανσέληνος με καινούργιο κομμάτι του.

BREAKING
 

Μία ακόμα πανσέληνος με καινούργιο κομμάτι του.

Του Ηλία Σελιμά

 Ο Peter Gabriel κυκλοφόρησε άλλο ένα τραγούδι από το επερχόμενο άλμπουμ του i/o, το "So Much". Είναι το έβδομο κομμάτι από το άλμπουμ- κάθε τραγούδι φτάνει κατά τη διάρκεια των πανσελήνων του 2023.

"Προσπαθούσα σκόπιμα να μην το παίξω έξυπνος", δήλωσε ο Gabriel για το "So Much" σε δελτίο τύπου. "Ήθελα να πετύχω ένα πολύ απλό ρεφρέν, το οποίο όμως θα είχε ακόμα κάποια ουσία στην αρμονία και τη μελωδία. Κάτι που να είναι εύκολο να το χωνέψεις, αλλά να έχει και λίγο χαρακτήρα".

""Το 'So Much' μιλάει για τη θνητότητα, το γήρας, όλα τα φωτεινά, χαρούμενα θέματα", σημείωσε ο Gabriel. "Αλλά νομίζω ότι όταν φτάνεις στην ηλικία μου, είτε τρέχεις μακριά από τη θνητότητα είτε πηδάς μέσα σε αυτήν και προσπαθείς να ζήσεις τη ζωή στο έπακρο και αυτό πάντα μου φαίνεται να έχει πολύ περισσότερο νόημα. Οι χώρες που φαίνονται πιο ζωντανές είναι εκείνες που έχουν τον θάνατο ως μέρος της κουλτούρας τους".

Το "So Much" περιλαμβάνει το έργο τέχνης με τίτλο "Somewhere Over Mercia" του Henry Hudson. "Άρχισα να κοιτάζω τη δουλειά του Henry και σκέφτηκα ότι ήταν υπέροχη", εξήγησε ο Gabriel. "Έχει κάνει κάποιες πυκνές και περίπλοκες δουλειές με πλαστελίνη, αλλά στη συνέχεια έχει και αυτές τις άλλες πιο εξπρεσιονιστικές, οριζόντιες δουλειές με διαφορετικά χρώματα και είναι πολύ απλές και καθαρές. Συνδέθηκα αρκετά έντονα μαζί του".

Ο Gabriel ολοκλήρωσε πρόσφατα μια περιοδεία στην Ευρώπη και το Ηνωμένο Βασίλειο, όπου ερμήνευσε αρκετά τραγούδια από το i/o, το οποίο δεν έχει ακόμα ημερομηνία κυκλοφορίας. 

 

 

BREAKING MUSIC