Ο George Tickner των Journey πέθανε σε ηλικία 76 ετών

Είχε αφήσει τη μουσική.

BREAKING
 

Είχε αφήσει τη μουσική.

Του Ηλία Σελιμά

Ο Tickner, τον οποίο έφερε ο μάνατζερ των Journey, Herbie Herbert, έπαιξε σημαντικό ρόλο στα τρία πρώτα άλμπουμ τους πριν αποχωρήσει για να ακολουθήσει το διδακτορικό του στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Stanford.

"Αναπαύσου ειρηνικά, Dr. George Tickner. Θα μας λείψεις πάρα πολύ", έγραψε ο Schon στο Facebook. "Ο Herbie περιμένει να σε υποδεχτεί".

Γεννημένος στις 8 Σεπτεμβρίου 1946, ο Tickner ανακαλύφθηκε από τον Herbert ενώ ήταν ακόμα στους Frumious Bandersnatch, ένα συγκρότημα με έδρα το Berkeley της Καλιφόρνια, το οποίο έδωσε στον Herbert σημαντική πρώιμη εμπειρία ως road manager. Έκαναν μια μικρή τοπική επιτυχία, εμφανιζόμενοι σε μερικούς από τους μεγαλύτερους χώρους της Bay Area - συμπεριλαμβανομένου ενός ανοίγματος τον Φεβρουάριο του 1967 για τους Canned Heat και τους Mothers of Invention στο Fillmore Auditorium στο Σαν Φρανσίσκο. Επίσης, παρήγαγαν ένα EP τριών τραγουδιών που κυκλοφόρησαν μόνοι τους.

Ο μετέπειτα μπασίστας Ross Valory ακολούθησε τρία άλλα πρώην μέλη των Frumious στην μπάντα του Steve Miller, πριν συναντήσει τον Tickner στην αρχική σύνθεση των Journey. Μέχρι τότε, ο Tickner είχε ήδη παίξει με τους θρύλους του Σαν Φρανσίσκο Jerry Garcia και Merle Saunders.

Ο Tickner είχε μια νέα προσέγγιση στην κιθάρα, πολύ διαφορετική από τον Carlos Santana, με τον οποίο ο Schon και ο συνιδρυτής Gregg Rolie είχαν συνεργαστεί για χρόνια. "Ήρθε με συγχορδίες που δεν είχα ακούσει ποτέ", δήλωσε ο Rolie στις σημειώσεις για το box set Time3 των Journey. "Είχε αυτά τα τεράστια χέρια, και ξεκούρδιζε τις χορδές του και έβρισκε αυτά τα voicings που κανείς άλλος δεν μπορούσε".

Έγραψε ή συνέγραψε τρία από τα επτά τραγούδια του ομώνυμου ντεμπούτου των Journey το 1975, συμπεριλαμβανομένου του τιτανοτεράστιου εναρκτήριου "Of a Lifetime". Ο Tickner έφυγε πριν από την κυκλοφορία του Look Into the Future του 1976, αλλά το LP περιείχε δύο ακόμα συνυπογραφές, το "You're on Your Own" και το "I'm Gonna Leave You". Η τελευταία του συνθετική συνεισφορά στους Journey έγινε το "Nickel and Dime" από το Next του 1977.

Παρόλο που στη συνέχεια απομακρύνθηκε σε μεγάλο βαθμό από τα φώτα της δημοσιότητας, ο Tickner δεν εγκατέλειψε εντελώς τη μουσική βιομηχανία. Ήταν συνιδρυτής ενός στούντιο ηχογράφησης με τον Valory που ονομαζόταν The Hive και συμμετείχε στη μοναδική μπάντα VTR με τον Valory και τον Stevie "Keys" Roseman, ο οποίος νωρίτερα είχε εμφανιστεί στο Top 40 hit "The Party's Over (Hopelessly in Love)" των Journey το 1981. Ο Tickner συμμετείχε επίσης στην επανένωση των Journey το 2005 στην τελετή ένταξης στο Hollywood Walk of Fame.

BREAKING MUSIC