Suzi Quatro και KT Tunstall μοιράζονται το δεύτερο κομμάτι από το άλμπουμ Duets

Το άλμπουμ κυκλοφορεί στις 11 Αυγούστου

BREAKING
 

Το άλμπουμ κυκλοφορεί στις 11 Αυγούστου

του Ηλία Σελιμά

Η Suzi Quatro και η KT Tunstall, εκπροσωπώντας δύο γενιές ροκ, ένωσαν τις δυνάμεις τους με μια νέα δημιουργική συνεργασία, το «Face To Face». Το άλμπουμ με τα ντουέτα κυκλοφορεί σε CD και LP στις 11 Αυγούστου, από τη Sun Records.

Το ζευγάρι ηχογράφησε το άλμπουμ με πρωτότυπα ντουέτα, γραμμένα από το ίδιο το δίδυμο, μαζί στην Αγγλία, με παραγωγό τον γιο της Quatro, LR Tuckey.

Ο δίσκος καλύπτει θέματα αγάπης και απώλειας, φόβου και θριάμβου - όλα απαραίτητα για τις εμπειρίες τους ως πρωτοποριακές γυναίκες στο ροκ. "Ήμουν θαυμάστρια της ΚΤ από το πρώτο της χτύπημα - μου άρεσε η φωνή της, η σύνθεση των τραγουδιών της και η μουσικότητά της", δήλωσε η Quatro στην ανακοίνωση της 16ης Ιουνίου. "Είμαστε όντως βγαλμένες από το ίδιο ύφασμα, το οποίο είναι το σημείο όπου η καλλιτεχνική μας δημιουργία συναντήθηκε και άνθισε. Ένα ταίριασμα φτιαγμένο στον ουρανό".

Η γεννημένη στη Σκωτία Tunstall, γνωστή για τις παγκόσμιες επιτυχίες της, "Black Horse and the Cherry Tree" και "Suddenly I See", πρόσθεσε: "Η συνεργασία με τη Suzi ήταν μια τόσο όμορφη κατάσταση ροής φιλίας και δημιουργίας. Δουλεύουμε στο σπίτι της, καθισμένοι στο πάτωμα, με γυμνά πόδια, και μιλάμε πολύ περισσότερο από ό, τι γράφουμε!!! Και μετά τα τραγούδια έρχονται τόσο γρήγορα, σαν δώρα από το σύμπαν". Η Tunstall γίνεται 48 ετών στις 23 Ιουνίου.

Το Face To Face ακολουθεί το 2022 Sun Records EP της Quatro, Uncovered. Η μεγάλη της επιτυχία σημειώθηκε μέσα σε μια διετία, από το 1973-74, με μια σειρά από singles, δύο από τα οποία - το "Can the Can" και το "Devil Gate Drive" - έφτασαν στο #1 στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε πολλές άλλες ευρωπαϊκές περιοχές. Μόνο το 1979, με το ντουέτο της από το Ντιτρόιτ με τον Chris Norman, "Stumblin' In", πέτυχε επιτυχία στην πατρίδα της, όταν το τραγούδι έφτασε στο #4 του Hot 100 τον Μάιο του 1979. Η Quatro έκλεισε τα 73 της χρόνια στις 3 Ιουνίου.

Το μουσικό βίντεο για το "Shine a Light" περιλαμβάνει πλάνα από την ηχογράφηση του ζευγαριού στην Αγγλία. "[Το τραγούδι] δεν έχει να κάνει μόνο με την αγάπη για τον εαυτό σου, αλλά και με το να αποβάλλεις όσους θέλουν να σε κρατήσουν χαμηλά", δήλωσε η Tunstall. "Η Suzi και εγώ μοιραστήκαμε τις δικές μας ιστορίες για το πώς το βιώσαμε αυτό, και πώς μάθαμε και οι δύο να αφήνουμε να μπαίνουν μέσα μας μόνο εκείνοι οι άνθρωποι που θέλουν να δουν να συμβαίνουν καλά πράγματα για σένα".

BREAKING MUSIC