Το «Fuel» των Metallica στο διαστημικό πρόγραμμα Artemis της NASA

Ακούγεται ως soundtrack σε ένα κλιπ 30 δευτερολέπτων με την εκτόξευση ενός λεωφορείου ως μέρος διαφημιστικού βίντεο

BREAKING
 

Ακούγεται ως soundtrack σε ένα κλιπ 30 δευτερολέπτων με την εκτόξευση ενός λεωφορείου ως μέρος διαφημιστικού βίντεο

του Ηλία Σελιμά

Το τραγούδι "Fuel" των Metallica ακούγεται ως soundtrack σε ένα κλιπ 30 δευτερολέπτων με την εκτόξευση ενός λεωφορείου ως μέρος ενός διαφημιστικού βίντεο για τις σεληνιακές αποστολές Artemis της NASA.

Το πρόγραμμα εξερεύνησης της σελήνης που αναπτύσσει η αμερικανική διαστημική υπηρεσία ξεκίνησε την πρώτη του πτήση το 2017 και τώρα έχει στραμμένο το βλέμμα στο 2024 για την πρώτη επανδρωμένη πτήση της συγκεκριμένης αποστολής.

Από την πλευρά του παρατηρητή, μοιάζει κατά κάποιο τρόπο με μια συνηθισμένη μέρα στη ζωή του μεγαλύτερου συγκροτήματος της metal - από την εβδομαδιαία παρουσία στο Jimmy Kimmel Live πριν από την κυκλοφορία του νέου τους άλμπουμ, 72 Seasons, μέχρι την πραγματοποίηση πολλών Metallica days εκεί όπου παίζουν οι San Francisco Giants του Major League Baseball, την εμφάνιση στην Ανταρκτική, την παρουσία σε μια από τις μεγαλύτερες σκηνές στην ιστορία της επιτυχημένης τηλεοπτικής σειράς Stranger Things... ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό.

Ρίξτε μια ματιά στο βίντεο που ακολουθεί.
 

Το πρόγραμμα Άρτεμις στοχεύει στην επιστροφή ανθρώπων στο φεγγάρι για πρώτη φορά από την αποστολή Απόλλων 17 που προσγείωσε πλήρωμα στη σεληνιακή επιφάνεια το 1972. Η NASA, η οποία ηγείται του προγράμματος, συνεργάζεται με τέσσερις άλλους οργανισμούς - ESA (Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος), JAXA (Ιαπωνική Υπηρεσία Αεροδιαστημικής Εξερεύνησης) και CSA (Καναδική Υπηρεσία Διαστήματος).


Και μαντέψτε τι; Μέρος της αποστολής χρησιμοποιεί το διαστημόπλοιο Orion, το ίδιο ακριβώς όνομα του αγαπημένου κομματιού των οπαδών από το αριστούργημα Master of Puppets των Metallica του 1986.
 
BREAKING MUSIC