Έρχεται Box Set που καλύπτει την καριέρα του Keith Emerson

Ο Keith Emerson τιμάται με ένα 20-CD box set που θα περιλαμβάνει την καριέρα του.

BREAKING
 

Ο Keith Emerson τιμάται με ένα 20-CD box set που θα περιλαμβάνει την καριέρα του.

Του Ηλία Σελιμά

Με τίτλο "Variations", θα κυκλοφορήσει στις 13 Οκτωβρίου 2023 από την Spirit of Unicorn Music. Όλη η συλλογή έχει επεξεργαστεί από τον διάσημο μηχανικό Andy Pearce.

Θεωρούμενος ως ένας από τους σπουδαιότερους μουσικούς πλήκτρων όλων των εποχών, η βαθιά βουτιά στη δημιουργική ζωή του Emerson χωρίζεται σε πέντε μέρη, ξεκινώντας από τα πρώτα του χρόνια στους The Nice και τους Emerson Lake & Palmer. Στη συνέχεια, η συλλογή περνάει στα σόλο άλμπουμ του, στα soundtracks και στις συνεργασίες του. Κλείνει με μια σειρά από ζωντανές εμφανίσεις που παρουσιάζουν τις εκπληκτικές ικανότητές του στα πλήκτρα. Η συλλογή περιέχει μια ακυκλοφόρητη συναυλία του 2004 από το Keith Emerson Trio από το κλαμπ B.B. King's της Νέας Υόρκης.

Η συλλογή έχει επιμεληθεί με την πλήρη συμμετοχή και έγκριση της οικογένειας Emerson. Ο Aaron Emerson, γιος του Keith, δήλωσε: "Με μεγάλο ενθουσιασμό μπορούμε να μοιραστούμε όλο το σπουδαίο έργο του μπαμπά, που επεκτείνεται καθ' όλη τη διάρκεια της μακράς καριέρας του. Ελπίζω να σας δώσει τόση χαρά όση έδωσε σε όλους εμάς".

"Ο Keith Emerson εφηύρε το progressive rock. Το ξέρω γιατί ήμουν εκεί εκείνη την εποχή", δήλωσε κάποτε στο Prog Magazine ο Lee Jackson (The Nice, Jackson Heights, Refugee), μακροχρόνιος φίλος του Emerson και κάποτε συμπαίκτης του στους The Nice. Ο Emerson, που εκτιμήθηκε ως ιδιοφυΐα τόσο από τους οπαδούς όσο και από τους συναδέλφους του μουσικούς, πέθανε στις 10 Μαρτίου 2016, σε ηλικία 71 ετών, στο σπίτι του στη Σάντα Μόνικα της Καλιφόρνια. Συνεργάστηκε με τον τραγουδιστή-κιθαρίστα Greg Lake και τον ντράμερ Carl Palmer το 1970 στους ELP, μετά από τρία χρόνια ως συνιδρυτής ενός άλλου βρετανικού prog rock συγκροτήματος, των The Nice.

Τα 20 CD παρουσιάζονται σε ένα ειδικό κουτί 10 x 10 ιντσών, συνοδευόμενο από σημειώσεις στο εξώφυλλο γραμμένες από τον Jerry Ewing, συντάκτη του Prog Magazine. Περιλαμβάνεται επίσης ένα 48σέλιδο βιβλίο που περιέχει πολλές φωτογραφίες που δεν έχουν δει ποτέ πριν, οι οποίες προέρχονται απευθείας από το αρχείο της οικογένειας Emerson.

BREAKING MUSIC