Οι The Who ανακοινώνουν το 'Who's Next/Life House' Deluxe Box Set

Οι The Who θα κυκλοφορήσουν ένα τεράστιο box set με το κλασικό άλμπουμ Who's Next και το project Life House

BREAKING
 

Οι The Who θα κυκλοφορήσουν ένα τεράστιο box set με το κλασικό άλμπουμ Who's Next και το project Life House

Του Ηλία Σελιμά

Το Who's Next/Life House θα περιέχει 155 κομμάτια, εκ των οποίων τα 89 ήταν ακυκλοφόρητα στο παρελθόν και τα 57 έχουν υποστεί νέο remix. Είναι διαθέσιμο για προπαραγγελία από τώρα σε διάφορες μορφές, συμπεριλαμβανομένης μιας Super Deluxe Edition που περιέχει 10 CD και ένα δίσκο Blu-ray Audio με νέες μίξεις Atmos και 5.1 surround του αρχικού άλμπουμ και 14 bonus tracks από τον Steven Wilson.

Οι The Who αρχικά σκόπευαν να κυκλοφορήσουν το Life House (ιστορικά στοιχειοθετημένο ως Lifehouse, αλλά αναγράφεται ως δύο λέξεις στο τελευταίο δελτίο τύπου) ως συνέχεια του Tommy του 1969. Η εκτεταμένη ροκ όπερα επιστημονικής φαντασίας διαδραματιζόταν σε έναν μελλοντικό κόσμο όπου η κοινωνία βρισκόταν στα πρόθυρα της κατάρρευσης, όλες οι ανθρώπινες εμπειρίες λάμβαναν χώρα μέσω δοκιμαστικού σωλήνα και το rock 'n' roll δεν υπήρχε πλέον. "Κάτω από αυτές τις συνθήκες, μια πολύ, πολύ, πολύ παλιά φιγούρα γκουρού εμφανίζεται ξαφνικά και λέει: "Θυμάμαι τη ροκ μουσική, ήταν απολύτως καταπληκτική, έκανε πραγματικά κάτι στους ανθρώπους"", δήλωσε ο Pete Townshend στο Penthouse το 1974.

"Και μίλησε για ένα είδος νιρβάνας που οι άνθρωποι έφταναν ακούγοντας αυτό το είδος μουσικής. Ο γέρος αποφασίζει ότι θα προσπαθήσει να το στήσει έτσι ώστε το αποτέλεσμα να μπορεί να βιώνεται αιώνια. Όλοι θα ξεφεύγουν από το προγραμματισμένο περιβάλλον τους μέσω αυτής της απελευθερωμένης ανιδιοτέλειας που προκαλείται από το rock 'n' roll".

Ο Townshend ήθελε να παρουσιάσει αυτό το γεγονός στην πραγματική ζωή, οπότε οι Who έκλεισαν μια διαμονή στο θέατρο Young Vic του Λονδίνου, όπου θα μπορούσαν σιγά σιγά να γίνουν ένα με το κοινό τους. "Η ιδέα ήταν να μαζέψουμε 2.000 ανθρώπους και να τους κρατήσουμε για έξι μήνες σε ένα θέατρο μαζί μας", εξήγησε ο Townshend. "Το γκρουπ θα έπαιζε και από αυτούς θα προέκυπταν χαρακτήρες- τελικά το γκρουπ θα έπαιζε έναν πολύ μικρό ρόλο. Ίσως 500 από τους αρχικούς 2.000 θα έμεναν κατά τη διάρκεια των έξι μηνών, και θα είχαμε κινηματογραφήσει όλα όσα συνέβαιναν".

Όπως ήταν αναμενόμενο, αυτό το εξαιρετικά φιλόδοξο εγχείρημα απέτυχε, καθώς το κοινό αποδοκίμαζε το νέο υλικό και ζητούσε τις επιτυχίες. Το συγκρότημα τελικά έβαλε στο ράφι το Life House και επαναχρησιμοποίησε πολλά από τα τραγούδια του για το πιο συμβατικό (αλλά και πάλι παγκοσμίως αναγνωρισμένο) ροκ άλμπουμ Who's Next, που κυκλοφόρησε το 1971.

Το Who's Next/Life House θα δώσει στους ακροατές μια εις βάθος ματιά στη δημιουργική διαδικασία του Townshend εκείνη την εποχή, με demos του Life House, ηχογραφήσεις από τη Νέα Υόρκη και το Λονδίνο από το 1970-72 και δύο πρόσφατα μιξαρισμένες και πλήρεις συναυλίες του 1971 από το θέατρο Young Vic και το Civic Auditorium του Σαν Φρανσίσκο. Το box set περιέχει επίσης ένα σκληρόδετο βιβλίο 100 σελίδων με την εισαγωγή του Townshend και σημειώσεις από τους ειδικούς των Who Andy Neil και Matt Kent, το Life House - The Graphic Novel 170 σελίδων που αφηγείται την ιστορία του άλμπουμ και διάφορες αφίσες συναυλιών, προγράμματα, φωτογραφίες και κουμπιά.

BREAKING MUSIC