Ο Paul Simon λέει ότι δεν μπορεί να παίζει ζωντανά λόγω απώλειας ακοής

Λέει ότι πειραματίζεται για να ξαναπαίξει με το συγκρότημά του, αλλά δεν έχει βρει ακόμα έναν άνετο τρόπο να το κάνει.

BREAKING
 

Λέει ότι πειραματίζεται για να ξαναπαίξει με το συγκρότημά του, αλλά δεν έχει βρει ακόμα έναν άνετο τρόπο να το κάνει.

Του Ηλία Σελιμά

Ο Simon αποσύρθηκε από τις περιοδείες το 2018 με το Homeward Bound: The Farewell Tour και έκτοτε έχει εμφανιστεί μόνο σε μεμονωμένες συναυλίες. Νωρίτερα φέτος, αποκάλυψε ότι έχει χάσει το μεγαλύτερο μέρος της ακοής του στο αριστερό του αυτί, καθιστώντας κάθε είδους εμφάνιση πρόκληση. "Κανείς δεν έχει εξήγηση γι' αυτό", εξήγησε ο Simon. "Έτσι όλα έγιναν πιο δύσκολα. Η αντίδρασή μου σε αυτό ήταν απογοήτευση και ενόχληση- όχι ακόμα και θυμός, γιατί πίστευα ότι θα περάσει, ότι θα επιδιορθωθεί από μόνο του".

Μιλώντας πρόσφατα στο Mojo, ο τραγουδοποιός είπε ότι αυτή τη στιγμή εργάζεται πάνω σε νέα μουσικά έργα. "Και αυτό είναι κυριολεκτικά σωτήριο γιατί δεν έχω βρει πώς να ερμηνεύω με την απώλεια ακοής", είπε [μέσω του NME]. "Αυτό είναι τουλάχιστον μια διέξοδος για να σκέφτομαι μουσικά".

Ο Simon κυκλοφόρησε πρόσφατα το 15ο σόλο άλμπουμ του, Seven Psalms. Υπάρχουν κι άλλα από εκεί που ήρθαν, δήλωσε στο Mojo. "Έχω τρία τραγούδια σε εξέλιξη", είπε. "Το ένα από αυτά έχει τελειώσει. Αισθάνομαι σαν ένα μισό βήμα πέρα από αυτό που είναι το Seven Psalms, που εξελίσσεται σε κάτι άλλο".

Λέει επίσης ότι αν και η απώλεια ακοής του είναι απογοητευτική, εξακολουθεί να εκτιμά την τρέχουσα δουλειά του. "Μου αρέσει να κάνω μουσική, η φωνή μου είναι ακόμα δυνατή και η μπάντα μου είναι μια σφιχτή, εξαιρετική ομάδα χαρισματικών μουσικών", είπε. "Σκέφτομαι συνεχώς τη μουσική. Είμαι πολύ ευγνώμων για μια ικανοποιητική καριέρα και, φυσικά, πάνω απ' όλα στο κοινό που άκουσε κάτι στη μουσική του που άγγιξε την καρδιά του".

BREAKING MUSIC