Ο Jason Becker πουλάει την κιθάρα που του χάρισε ο Eddie Van Halen

Για να συγκεντρώσει χρήματα για τη συνεχή ιατρική του περίθαλψη

BREAKING
 

Για να συγκεντρώσει χρήματα για τη συνεχή ιατρική του περίθαλψη

Του Ηλία Σελιμά

Στις 31 Αυγούστου 1996 ο Eddie Van Halen επισκέφθηκε τον Jason Becker στο σπίτι του στην Καλιφόρνια. Ο Becker, ένας από τους πιο γνωστούς αποφοίτους της Shrapnel Records, αναμφισβήτητα πιο γνωστός για το ότι έπαιξε δίπλα στον πρώην frontman των Van Halen David Lee Roth στις αρχές της δεκαετίας του '90, είχε διαγνωστεί με ALS, ή αλλιώς τη νόσο του Lou Gehrig, το 1989 και ο Van Halen ήθελε να δείξει την αγάπη και την υποστήριξή του στον κιθαρίστα και να γυρίσει ένα διαφημιστικό βίντεο για την ALS.

Δύο μήνες μετά το θάνατο του Van Halen το 2020, η οικογένεια του Becker δημοσίευσε στο διαδίκτυο πλάνα από τη συνάντηση, που δείχνουν τον EVH να χαρίζει στον Becker μία από τις νέες κιθάρες του με την υπογραφή "Wolfgang", που πήρε το όνομά του από τον τότε πεντάχρονο γιο του: η λεζάντα κάτω από το κλιπ που ανέβηκε στο YouTube αναφέρει ότι το υλικό "δείχνει μια πλευρά του Eddie Van Halen που ξεπερνά κατά πολύ την εξαιρετική μουσικότητά του: μια γλυκιά, στοργική, γενναιόδωρη προσωπικότητα, απαλλαγμένη από τα παρελκόμενα της φήμης ή του ροκ σταρ".

Τώρα ο Jason Becker βγάζει προς πώληση την κιθάρα του #69 Wolfgang, για να συγκεντρώσει χρήματα για τη συνεχή ιατρική του περίθαλψη, η οποία κοστίζει πάνω από 100.000 δολάρια ετησίως.

Το πιο πρόσφατο άλμπουμ του Jason Becker, Triumphant Hearts, κυκλοφόρησε το 2018, με συμμετοχές από τους Steve Vai, Joe Satriani, Paul Gilbert και τον πρώην συμπαίκτη του στους Cacophony, Marty Friedman, μεταξύ άλλων.

 

 

BREAKING MUSIC