'Εφυγε από τη ζωή η Sinead O' Connor

Νεκρή στα 56 της η διάσημη τραγουδίστρια

BREAKING
 

Νεκρή στα 56 της η διάσημη τραγουδίστρια

Έφυγε από τη ζωή στα 56 της χρόνια η διάσημη Ιρλανδή τραγουδίστρια και ακτιβίστρια Sinead O' Connor, σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, ενώ το αίτιο του θανάτου της δεν έχει γίνειν γνωστό.

Η O' Connor διέγραψε μια πραγματικά μετεωρική αλλά και ταραγμένη πορεία στον χώρο της μουσικής, αρχίζοντας με επιτυχία το 1987 και επιτυγχάνοντας διεθνή θρίαμβο το 1990 με τη διασκευή του «Nothing compares to you» του Prince. Ωστόσο, σχεδόν από την πρώτη στιγμή, η τραγουδίστρια συνέδεσε το όνομά της με προκλητικές και σκανδαλώδεις συμπεριφορές και δηλώσεις.

Από το δημόσιο σχίσιμο της φωτογραφίας του Πάπα Ιωάννη Παύλου μέχρι τις δηλώσεις της σχετικά με τη σεξουαλικότητά της, και από τις αλλαγές του ονόματός της (Magda Davitt και στη συνέχεια, αφού ασπάστηκε το Ισλάμ, Suhada Sadaqat) μέχρι την προσωπική τραγωδία της αυτοκτονίας του γιου της, Shane, σε ηλικία μόλις 17 ετών, το δράμα έμοιαζε πάντα να βρίσκεται δίπλα στην σπουδαία ερμηνεύτρια.

Η Sinead O’ Connor γεννήθηκε στο Δουβλίνο στις 8 Δεκεμβρίου 1966 και η οικογένειά της αντιμετώπιζε διάφορα προβλήματα. Η ίδια, μάλιστα, ισχυρίστηκε ότι άρχισε να αντιμετωπίζει προβλήματα ψυχικής υγείας επειδή η μητέρα της την κακοποίησε σωματικά και σεξουαλικά ως παιδί.

 Μέσα από μια αγγελία σε ένα μουσικό περιοδικό του Δουβλίνου, η Sinead O’ Connor γνώρισε τον Colm Farrelly και μαζί ίδρυσαν το συγκρότημα Ton Ton Macoute, το οποίο έφερε την τραγουδίστρια στο επίκεντρο της παγκόσμιας μουσικής βιομηχανίας. Μετά την υπογραφή της με την Ensign Records, κυκλοφόρησε τον δίσκο «I Do Not Want What I Haven’t Got» το 1990, το οποίο πούλησε περισσότερα από 7 εκατομμύρια αντίτυπα.

Σημειώνεται ότι το τραγούδι της «Fire on Babylon» αναφέρεται στις επιπτώσεις της δικής της κακοποίησης, αλλά και όλων των κακοποιημένων παιδιών. Λίγους μήνες πριν φύγει από τη ζωή, η Sinead O’ Connor είχε πει ότι δεν θέλει να τραγουδήσει ξανά γιατί δεν βρίσκει κάποιο νόημα.

 

 

BREAKING MUSIC