Πέθανε ο Randy Meisner των Eagles

Σε ηλικία 77 ετών λόγω επιπλοκών από χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια.

BREAKING
 

Σε ηλικία 77 ετών λόγω επιπλοκών από χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια.


Του Ηλία Σελιμά

Μετά από ένα σύντομο πέρασμα από τους Poco, ο Meisner ίδρυσε τους Eagles το 1971 μαζί με τους Glenn Frey, Don Henley και Bernie Leadon. Έπαιξε στα πρώτα πέντε άλμπουμ του συγκροτήματος πριν αποχωρήσει τον Σεπτέμβριο του 1977.

"Ο Randy ήταν αναπόσπαστο κομμάτι των Eagles και συνέβαλε καθοριστικά στην επιτυχία του συγκροτήματος", ανέφερε το συγκρότημα σε επίσημη ανακοίνωση για το θάνατο του Meisner. "Το φωνητικό του εύρος ήταν εκπληκτικό, όπως φαίνεται στην χαρακτηριστική μπαλάντα του, το 'Take It to the Limit'".

Η επιτυχία αυτού του τραγουδιού κατέληξε να συμβάλει στην αποχώρηση του Meisner από τους Eagles. "Ήμουν πάντα κάπως ντροπαλός", δήλωσε στο Rolling Stone το 2013. "Ήθελαν να σταθώ στη μέση της σκηνής για να τραγουδήσω το 'Take It to the Limit', αλλά μου άρεσε να είμαι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας".

Ένας άρρωστος Meisner αρνήθηκε στη συνέχεια να ερμηνεύσει το τραγούδι για το encore του γκρουπ σε μια συναυλία του Ιουνίου 1977 στο Knoxville του Tenn, γεγονός που φέρεται να ώθησε τον Frey να τον αποκαλέσει "μ..νί".

"Όταν τελείωσε η περιοδεία, έφυγα από το συγκρότημα", δήλωσε ο Meisner στο Rolling Stone το 2015. "Εκείνες οι τελευταίες μέρες στο δρόμο ήταν οι χειρότερες. Κανείς δεν μου μιλούσε ή δεν έκανε παρέα μαζί μου μετά τις συναυλίες. Κατέληξα εξόριστος από το συγκρότημα που είχα ξεκινήσει".

Ο Meisner γεννήθηκε στις 8 Μαρτίου 1946 στο Scotts Bluff της Νεμπ, και απέκτησε αρχική φήμη ως συνοδός της Linda Ronstadt στο πλευρό του Frey και του Henley. Ο Leadon ήρθε από τους Flying Burrito Brothers, καθώς οι Eagles δημιούργησαν το δικό τους συγκρότημα. Ο Meisner ξεκίνησε σόλο καριέρα μετά την αποχώρησή του,μπαίνοντας στο Top 30 στις αρχές της δεκαετίας του '80 με τα singles "Deep Inside My Heart", "Hearts on Fire" και "Never Been in Love".

Οι Eagles κυκλοφόρησαν μόνο ένα ακόμη άλμπουμ - το The Long Run του 1979 - με τον αντικαταστάτη του Meisner, Timothy B. Schmit, πριν διαλυθούν. Ο Meisner δεν κλήθηκε να συμμετάσχει όταν το συγκρότημα επανενώθηκε το 1994.

Σχεδόν 20 χρόνια αργότερα, μια περιπέτεια υγείας μπήκε εμπόδιο στην πιθανή επιστροφή του Meisner στους Eagles. Το συγκρότημα κάλεσε τον Leadon πίσω για μια guest συμμετοχή στην περιοδεία History of the Eagles, η οποία περιελάμβανε μια χρονολογική set list. "Ο Randy Meisner, αν ήταν υγιής και πρόθυμος, θα μπορούσε να συμπεριληφθεί", δήλωσε ο Henley στην εφημερίδα Milwaukee Journal Sentinel το 2013, "αλλά η τρέχουσα υγεία του δεν το επιτρέπει. Όλοι του ευχόμαστε περαστικά".

Ο Meisner ήταν νυμφευμένος δύο φορές, πρώτα με την Jennifer Lee Barton (1963-1981) και στη συνέχεια με τη Lana Rae από το 1996 μέχρι το θάνατό της. Αυτοκτόνησε κατά λάθος τον Μάρτιο του 2016 στο σπίτι του ζευγαριού στην Καλιφόρνια μετά από καυγά.

Ο Meisner αθωώθηκε για τον θάνατο της συζύγου του, ο οποίος φέρεται να ήταν αποτέλεσμα της μετακίνησης μιας τσάντας με τουφέκι μέσα σε μια ντουλάπα, ενώ έψαχνε για παπούτσια. Το όπλο εκπυρσοκρότησε κατά λάθος, πυροβολώντας την στο πρόσωπο. Ωστόσο, ο Meisner ήταν τόσο ταραγμένος που τέθηκε προσωρινά σε ψυχιατρική επιτήρηση.

BREAKING MUSIC