Δείτε τους Foo Fighters και την Alanis Morissette να διασκευάζουν Sinead O Connor

Σε μια διασκευή του "Mandinka" κατά τη διάρκεια της headlining εμφάνισης των Foos στο Fuji Rock Festival της Ιαπωνίας.

BREAKING
 

Σε μια διασκευή του "Mandinka" κατά τη διάρκεια της headlining εμφάνισης των Foos στο Fuji Rock Festival της Ιαπωνίας.

Του Ηλία Σελιμά

"Θα θέλαμε να κάνουμε την αποψινή βραδιά πολύ ξεχωριστή για εσάς, γιατί είναι ωραίο που επιστρέψαμε", είπε ο Dave Grohl στο κοινό πριν. "Απόψε, λοιπόν, θα κάνουμε κάτι που δεν έχουμε ξανακάνει, με κάποιον που αγαπάμε πολύ. Θέλουμε μια παλιά φίλη να έρθει και να τραγουδήσει μαζί μας απόψε για έναν πολύ ιδιαίτερο λόγο. Κυρίες και κύριοι, υποδεχτείτε, παρακαλώ, να τραγουδήσει ένα τραγούδι μαζί μας: η δεσποινίς Alanis Morissette".

Η Morissette - της οποίας η κοινή ιστορία με τους Foo Fighters εκτείνεται σε δεκαετίες, καθώς περιόδευσε με τον εκλιπόντα ντράμερ των Foos Taylor Hawkins τη δεκαετία του '90 - αφιέρωσε στη συνέχεια την παράσταση σε "μια όμορφη γυναίκα με υψηλή νοημοσύνη και βαθιά ενσυναίσθηση, πολύ μπροστά από την εποχή της, που δεν είναι πια μαζί μας. Αυτό είναι γι' αυτήν".

Το "Mandinka" αποτέλεσε το δεύτερο single από το ντεμπούτο άλμπουμ της O'Connor "The Lion and the Cobra" του 1987. Το τραγούδι έφτασε στο Νο. 6 στην πατρίδα της, την Ιρλανδία, και έφτασε στο Νο. 17 στο Ηνωμένο Βασίλειο. Προσέφερε μια γεύση της τεράστιας επιτυχίας που θα γνώριζε η O'Connor με το δεύτερο άλμπουμ της, το I Do Not Want What I Haven't Got του 1990, το οποίο κατέκτησε την κορυφή των charts σε όλο τον κόσμο μαζί με το δεύτερο single "Nothing Compares 2 U".

Ο O'Connor πέθανε την εβδομάδα αυτή σε ηλικία 56 ετών. Αρκετοί καλλιτέχνες έκαναν αφιερώματα στην τραγουδίστρια, όπως οι Tom Morello, Bryan Adams, Jason Isbell, Ice T, Melissa Etheridge και U2.

 

BREAKING MUSIC