Ο John Gosling των Kinks πέθανε στα 75 του χρόνια

Επαιζε πλήκτρα στους Kinks από το 1970 έως το 78

BREAKING
 

Επαιζε πλήκτρα στους Kinks από το 1970 έως το 78

Του Ηλία Σελιμά

"Συλλυπητήρια στη σύζυγό του Theresa και την οικογένειά του. Αναπαύσου εν ειρήνη αγαπημένε μου John", έγραψε ο Ray Davies ως μέρος της ανακοίνωσης του συγκροτήματος στο X, πρώην Twitter.

"Είμαι συγκλονισμένος [και] βαθιά αναστατωμένος από τον θάνατο του John Gosling", πρόσθεσε ο Dave Davies. "Υπήρξε φίλος και σημαντικός συντελεστής της μουσικής των Kinks κατά τη διάρκεια του χρόνου του μαζί μας. Τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου στη σύζυγο και την οικογένειά του. Θα έχω πάντα βαθιά στοργή και αγάπη γι' αυτόν στην καρδιά μου. Σπουδαίος μουσικός και σπουδαίος άνθρωπος".

Γεννημένος στις 6 Φεβρουαρίου 1948 στο Paignton του Devon στην Αγγλία, ο Gosling εντάχθηκε στους Kinks λίγο πριν από την προγραμματισμένη εμφάνισή τους στο Top of the Pops. Αργότερα συνεισέφερε επιπλέον πλήκτρα στο υπό εξέλιξη demo για το "Lola", το οποίο έγινε Νο. 2 βρετανική επιτυχία για τους Kinks. Η θητεία του Gosling περιελάμβανε επίσης την Top 40 επιτυχία των ΗΠΑ "A Rock 'n' Roll Fantasy" από το Misfits του 1978.

"Σήμερα, χάσαμε έναν αγαπημένο φίλο και συνάδελφο", δήλωσε ο ντράμερ Mick Avory. "Ήταν σπουδαίος μουσικός και είχε φανταστική αίσθηση του χιούμορ, γεγονός που τον έκανε [ένα] δημοφιλές μέλος της μπάντας". "Μας αφήνει με μερικές ευτυχισμένες αναμνήσεις".

Πριν από την άφιξη του Gosling, πολλά από τα μέρη των πλήκτρων των Kinks ηχογραφούνταν από τον Ray Davies ή τον session player Nicky Hopkins. "Ήταν σίγουρα ένα μάθημα, αλλά δεν με έκαναν να αισθάνομαι ότι βρισκόμουν κάτω από οποιοδήποτε είδος ελέγχου", δήλωσε ο Gosling στην ιστοσελίδα Kast Off Kinks το 2009.

BREAKING MUSIC