Ο Sly Stone, 80 ετών πλέον, θα εκδώσει τα απομνημονεύματά του

Thank You (Falettinme Be Mice Elf Agin)

BREAKING
 

Thank You (Falettinme Be Mice Elf Agin)

Του Ηλία Σελιμά

Ο τίτλος κυκλοφορεί στις 17 Οκτωβρίου. Ο Stone, ο οποίος έκλεισε τα 80 του χρόνια στις 13 Μαρτίου, οδήγησε το συγκρότημα σε μεγάλη επιτυχία, σημειώνοντας επιτυχίες όπως τα "Dance to the Music", "Everyday People" και "Hot Fun in the Summertime". Οι Sly and the Family Stone ήταν ένα από τα πιο διάσημα συγκροτήματα στο φεστιβάλ του Woodstock το 1969. Το βιβλίο γράφτηκε με τον Ben Greenman, ο οποίος έχει επίσης συνεργαστεί με τον Brian Wilson και τον George Clinton στα απομνημονεύματά τους. Ο Ahmir "Questlove" Thompson, ο οποίος ετοιμάζει ένα ντοκιμαντέρ για τον Stone, είναι ο ιδρυτής του εκδοτικού αποτυπώματος του τίτλου στις ΗΠΑ, AUWA, και έχει γράψει τον πρόλογο του βιβλίου.

"Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, ο κόσμος μου ζητούσε να πω την ιστορία μου, [αλλά] δεν ήμουν έτοιμος", δήλωσε ο Stone. "Έπρεπε να βρεθώ σε μια νέα κατάσταση για να ξαναγίνω ο Sylvester Stewart για να αφηγηθώ την αληθινή ιστορία του Sly Stone. Ήταν μια τρελή διαδρομή και ελπίζω να την απολαύσουν και οι θαυμαστές μου".

Από την ανακοίνωση του βιβλίου: Ο Sly Stone είναι ένας από τους λίγους αδιαμφισβήτητους ιδιοφυΐες της ποπ μουσικής, πρωτοπόρος και θρύλος. Δημιούργησε ένα νέο είδος μουσικής, αναμειγνύοντας το μαύρο και το λευκό, το αρσενικό και το θηλυκό, το φανκ και το ροκ. Ως τραγουδοποιός, έγραψε μερικούς από τους πιο εμβληματικούς ύμνους των δεκαετιών του 1960 και του '70, από το "Everyday People" μέχρι το "Family Affair". Ως ερμηνευτής, συνεπήρε το κοινό με μια προσωπικότητα και σκηνική παρουσία που έθεσε ένα μόνιμο πρότυπο για την ερμηνεία στην ποπ κουλτούρα. Ωστόσο, η ζωή του υπήρξε επίσης μια ενδιαφέρουσα ιστορία, γνωστή τόσο για το πώς έφυγε από το προσκήνιο όσο και για το τι τον έβαλε εκεί εξαρχής. Ο κόσμος γνωρίζει τη μουσική, αλλά ο άνθρωπος παραμένει ένα μυστήριο. Στο Thank You (Falettinme Be Mice Elf Agin), τα πολυαναμενόμενα απομνημονεύματά του, είναι επιτέλους έτοιμος να μοιραστεί την ιστορία του - μια ιστορία που πολλοί πίστευαν ότι δεν θα είχε ποτέ την ευκαιρία να πει.

BREAKING MUSIC