Ακούστε τη νέα εκδοχή του «Money» του Roger Waters

Έχει ηχογραφήσει ξανά ολόκληρο το άλμπουμ του συγκροτήματος του 1973, «The Dark Side of the Moon»

BREAKING
 

Έχει ηχογραφήσει ξανά ολόκληρο το άλμπουμ του συγκροτήματος του 1973, «The Dark Side of the Moon»

Του Ηλία Σελιμά

Ο Roger Waters κυκλοφόρησε μια νέα εκδοχή του "Money" των Pink Floyd.

Έχει ηχογραφήσει ξανά ολόκληρο το άλμπουμ του συγκροτήματος του 1973, The Dark Side of the Moon, χωρίς κανέναν από τους πρώην συμπαίκτες του. Στο δίσκο συμμετέχουν οι μουσικοί Gus Seyffert, Joey Waronker, Jonathan Wilson, Johnny Shepherd, Via Mardot, Azniv Korkejian, Gabe Noel, Jon Carin και Robert Walter.

Το The Dark Side of the Moon Redux, το οποίο περιλαμβάνει όλα τα πρωτότυπα τραγούδια του LP, καθώς και μια νέα, άτιτλη σύνθεση, θα κυκλοφορήσει στις 6 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τον Waters, η ιδέα να ηχογραφήσει ξανά το κλασικό άλμπουμ του ήρθε καθώς δούλευε πάνω σε τραγούδια για το Lockdown Sessions του 2022, καθώς πλησίαζε η 50η επέτειος του Dark Side.

"Μου ήρθε στο μυαλό ότι το Dark Side of the Moon θα μπορούσε κάλλιστα να είναι ένας κατάλληλος υποψήφιος για μια παρόμοια επανεκτέλεση, εν μέρει ως φόρος τιμής στο αρχικό έργο, αλλά και για να επαναπροσδιορίσω το πολιτικό και συναισθηματικό μήνυμα ολόκληρου του άλμπουμ", ανέφερε σε μια δήλωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του καταστήματός του, όπου το Redux είναι πλέον διαθέσιμο για προπαραγγελία. "Βγήκε πραγματικά υπέροχο και είμαι ενθουσιασμένος που όλοι θα το ακούσουν. Δεν αποτελεί αντικατάσταση του πρωτότυπου, το οποίο, προφανώς, είναι αναντικατάστατο. ... Και επίσης είναι ένας τρόπος για μένα να τιμήσω μια ηχογράφηση για την οποία ο Nick [Mason] και ο Rick [Wright] και ο Dave [Gilmour] και εγώ έχουμε κάθε δικαίωμα να είμαστε πολύ περήφανοι".

Photo: Roger Waters Facebook

BREAKING MUSIC