Οι King Crimson ανακοινώνουν την 50η επετειακή έκδοση του Larks Tongues In Aspic

Αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο

BREAKING
 

Αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο

Του Ηλία Σελιμά

Η νέα επανέκδοση του Larks Tongues In Aspic περιλαμβάνει νέα remixes του 2023 από τον Steven Wilson και θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο.

Οι King Crimson ανακοίνωσαν ότι θα κυκλοφορήσουν μια νέα επετειακή έκδοση για τα 50 χρόνια από το πέμπτο στούντιο άλμπουμ τους, το Larks Tongues In Aspic του 1973, η οποία θα κυκλοφορήσει από την Panegyric Records στις 13 Οκτωβρίου.

Η νέα επανέκδοση θα κυκλοφορήσει σε σετ δύο Blu-ray και δύο CD, καθώς και σε έκδοση βινυλίου δύο LP. Το σετ Blu-ray και CD περιλαμβάνει ολοκαίνουργιες μίξεις του 2023 σε Dolby Atmos, DTS-HD MA 5.1 Surround Sound και Hi-Res Stereo από τον Steven Wilson, νέες Elemental Mixes από τον David Singleton, τις πλήρεις ηχογραφήσεις από κάθε session που ηχογραφήθηκε για το άλμπουμ (το σύνολο αυτού του υλικού έχει μιξαριστεί εκ νέου από τις αυθεντικές εκτελέσεις και παρουσιάζεται για πρώτη φορά σε δίσκο σε Hi-Res 24/96 stereo), Hi-Res stereo mixes από τα αυθεντικά stereo masters και το ηχητικό ντοκιμαντέρ του David Singleton από την ηχογράφηση του άλμπουμ Keep That One, Nick που είχε συμπεριληφθεί στο boxed set του 2012.

Αυτά είναι τα μόνα περιεχόμενα που έχουν εκδοθεί στο παρελθόν.

Τα CD περιλαμβάνουν τη στερεοφωνική μίξη του 2023 και τα instrumentals του άλμπουμ και τις στοιχειώδεις μίξεις και επιλεγμένα master reels. Η νέα επανέκδοση κυκλοφορεί σε έκδοση με 2 x gatefold sleeve που περιέχει τους επιμέρους δίσκους συν booklet με nee sleeve-notes από τον βιογράφο των King Crimson και συγγραφέα Prog Sid Smith, συσκευασμένο σε άκαμπτη θήκη.

Το Larks Tongues In Aspic αποκάλυψε μια ολοκαίνουργια σύνθεση των King Crimson που περιλαμβάνει τον Bill Bruford στα ντραμς, τον αείμνηστο John Wetton στο μπάσο, τον κρουστό και ντράμερ Jamie Muir και τον βιολιστή David Cross μαζί με τον βασικό Fripp, ο οποίος δήλωσε: "Αυτή η μπάντα είναι πιο πολύ King Crimson από ποτέ. Όλα τα αρχικά ιδανικά και οι φιλοδοξίες είναι εκεί - αγάπη σεβασμός και συμβατές ιδέες. Είναι μια μαγική μπάντα!"

Ήταν το μοναδικό άλμπουμ των King Crimson στο οποίο συμμετείχε ο Jamie Muir, και ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία του άλμπουμ - μετά από δύο ακόμη άλμπουμ, τα Starless And Bible Black και Red (και τα δύο κυκλοφόρησαν το 1974) - ο Fripp διέλυσε το συγκρότημα.

BREAKING MUSIC