Rolling Stones νέο album: και το όνομα αυτού Hackney Diamonds

Ερχεται

BREAKING
 

Ερχεται

Του Ηλία Σελιμά

Οι Rolling Stones έβγαλαν μια διαφήμιση σε μια βρετανική εφημερίδα υποσχόμενοι ότι "θα φτιάξουμε τα σπασμένα (shattered) τζάμια σας" και, ως εκ τούτου, λανσάροντας το πρώτο επίσημο tease για το νέο άλμπουμ που θα ονομάζεται "Hackney Diamonds".

"Όταν λέμε gimme shelter θα φτιάξουμε τα σπασμένα σας παράθυρα". Και αν αυτές οι αναφορές σε " satisfaction", "gimme shelter" και "shattered" δεν είναι αρκετές, η διαφήμιση είχε το λογότυπο της γλώσσας των Stones στην κορυφή της σελίδας με μια αίτηση εγγραφής για να καταχωρηθείτε πηγαίνοντας απευθείας στην Universal Music. Στο κάτω μέρος της διαφήμισης αναγράφεται "Est. 1962', τη χρονιά που σχηματίστηκαν οι Stones.

Το τελευταίο άλμπουμ των Rolling Stones με πρωτότυπα τραγούδια ήταν το "A Bigger Bang" πριν από 18 χρόνια, το 2005. Κυκλοφόρησε στις 6 Σεπτεμβρίου 2005, οπότε η επέτειος αυτή απέχει μόλις δύο εβδομάδες. Το πιο πρόσφατο άλμπουμ 'Blue & Lonesome' το 2016 ήταν αποκλειστικά διασκευές μπλουζ.

Ενώ οι Stones έχουν κυκλοφορήσει πολλά ακυκλοφόρητα τραγούδια και outtakes με τις επανεκδόσεις του αρχείου τους, έχουν κυκλοφορήσει μόνο τρία νέα τραγούδια από το 'A Bigger Bang'. Αυτά ήταν το 'Doom and Gloom' και το 'One More Shot' το 2012 για τη συλλογή 'GRRR!', και τα δύο ηχογραφημένα τον Αύγουστο του 2012 και το 'Living In A Ghost Town' το 2020, που ηχογραφήθηκε το 2019 και ολοκληρώθηκε το 2020.

Τι είναι αυτό που γνωρίζουμε για το νέο άλμπουμ των Stones μέχρι στιγμής: Θα συμμετέχει ο Paul McCartney σε ένα, ίσως δύο κομμάτια. Μια προηγούμενη αναφορά που ανέφερε ότι ο Ringo Starr θα συμμετέχει στο άλμπουμ ήταν ψευδής. Ο Elton John φημολογείται ότι θα συνεισφέρει σε ένα τραγούδι, αλλά αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής. Το άλμπουμ ηχογραφήθηκε στο Λος Άντζελες. Το άλμπουμ θα περιλαμβάνει ένα μεγάλο μέρος των τραγουδιών με τον αείμνηστο ντράμερ και συνιδρυτή των Stones Charlie Watts που έφυγε από τη ζωή το 2021. Ο Steve Jordan, ο οποίος αντικατέστησε τον Charlie για συναυλίες, συμμετέχει επίσης στο άλμπουμ. Ο πρώην Rolling Stone Bill Wyman έχει συνεισφέρει μπάσο σε ένα τραγούδι, ως φόρο τιμής στον Charlie. Ο Mick Jagger, ο Keith Richards και ο Ron Wood πρόσφατα φωτογραφήθηκαν μαζί σε μια φωτογράφιση στη Νέα Υόρκη.

BREAKING MUSIC