Οι Blackberry Smoke ανακοινώνουν το νέο τους άλμπουμ Be Right Here, κυκλοφορώντας το single Dig A Hole

Το όγδοο άλμπουμ τους

BREAKING
 

Το όγδοο άλμπουμ τους

Του Ηλία Σελιμά

Οι Blackberry Smoke από την Ατλάντα ανακοίνωσαν λεπτομέρειες για το Be Right Here. Η παραγωγή του άλμπουμ έγινε από τον Dave Cobb - ο οποίος συνεργάστηκε με το συγκρότημα στο You Hear Georgia του 2021 - στο RCA Studio A του Nashville και στη συνέχεια ολοκληρώθηκε στο στούντιο Georgia Mae του Cobb στη Savannah της Georgia. Θα κυκλοφορήσει στις 16 Φεβρουαρίου του επόμενου έτους και είναι διαθέσιμο για προπαραγγελία από τώρα.

Η είδηση της κυκλοφορίας του άλμπουμ συνοδεύεται από την άφιξη του πρώτου single, Dig A Hole, το πρώτο τραγούδι που έγραψε ο frontman του συγκροτήματος Charlie Starr για το άλμπουμ. Εμποτίζοντας τον κλασικό και southern rock ήχο των Blackberry Smoke με μια δόση βαλτωμένης ψυχεδέλειας, είναι επίσης ένα τραγούδι με μήνυμα.

"Οι στίχοι για αυτό το τραγούδι προέκυψαν πολύ γρήγορα", λέει ο Starr. "Ο καθένας από εμάς έχει πεπερασμένο χρόνο στη γη, οπότε μάλλον θέλεις να τον εκμεταλλευτείς όσο το δυνατόν καλύτερα, αντί να τον σπαταλάς. Τελικά για όλους μας, θα σας σκάψουν μια τρύπα, οπότε προσπαθήστε να έχετε μια καλή ζωή πριν το κάνουν αυτό".

Το Be Right Here ηχογραφήθηκε στα τέλη του 2022 και στις αρχές του 2023, κατά τη διάρκεια μιας περιόδου κατά την οποία ο ντράμερ Brit Turner - ο οποίος παραμένει πλήρως ενεργό μέλος του συγκροτήματος - διαγνώστηκε με γλοιοβλάστωμα, έναν τύπο όγκου στον εγκέφαλο. Το συγκρότημα (Starr και Turner, καθώς και ο μπασίστας Richard Turner, ο κιθαρίστας Paul Jackson και ο πληκτράς Brandon Still) πλαισιώνεται στο άλμπουμ από τα μέλη της περιοδείας Preston Holcomb και Benji Shanks, καθώς και από τους guest τραγουδιστές The Black Bettys.

"Δεν αισθανθήκαμε μεγάλη πίεση να το κάνουμε γρήγορα", λέει ο Starr. "Είναι όσο πιο φυσικό και αληθινό γίνεται. Το προηγούμενο άλμπουμ ήταν επίσης αρκετά τραχύ, αλλά με αυτό θυμάμαι ότι διάφορες φορές έλεγα, "Νομίζω ότι πρέπει να το ξανακάνουμε αυτό", και ο Dave έλεγε, "Όχι, αφήστε το έτσι. Έτσι είναι μαγικό".

 

BREAKING MUSIC