Ο Carlos Santana ζητά συγνώμη για τα σχόλια κατά των trans

Για τα αντι-τρανς σχόλιά του σε μια από τις πρόσφατες εμφανίσεις του σε μια δήλωση που έχει πλέον διαγραφεί.

BREAKING
 

Για τα αντι-τρανς σχόλιά του σε μια από τις πρόσφατες εμφανίσεις του σε μια δήλωση που έχει πλέον διαγραφεί.

Του Ηλία Σελιμά

"Λυπάμαι για τα ανάλγητα σχόλιά μου", έγραψε σε δήλωσή του στο Facebook την Πέμπτη, ζητώντας συγγνώμη. "Δεν αντικατοπτρίζουν το ότι θέλω να τιμώ και να σέβομαι τα ιδανικά και τις πεποιθήσεις όλων των ανθρώπων. Αντιλαμβάνομαι ότι αυτά που είπα πλήγωσαν ανθρώπους και δεν ήταν αυτή η πρόθεσή μου. Ζητώ ειλικρινά συγγνώμη από την κοινότητα των τρανσέξουαλ και όλους όσους προσέβαλα.

"Εδώ είναι ο προσωπικός μου στόχος που προσπαθώ να πετύχω κάθε μέρα", συνέχισε. "Θέλω να τιμώ και να σέβομαι τα ιδανικά και τις πεποιθήσεις όλων των ανθρώπων είτε είναι LGBTQ είτε όχι. Αυτός είναι ο πλανήτης της ελεύθερης βούλησης και σε όλους μας έχει δοθεί αυτό το δώρο. Τώρα θα επιδιώξω αυτόν τον στόχο για να είμαι ευτυχισμένος και να διασκεδάζω και για όλους να πιστεύουν αυτό που θέλουν και να ακολουθούν την καρδιά τους χωρίς φόβο. Χρειάζεται θάρρος για να αναπτυχθείς και να λάμψεις στο φως που είσαι και να είσαι αληθινός, γνήσιος και αυθεντικός. Μεγαλώνουμε και μαθαίνουμε να λάμπουμε το φως μας με αγάπη και φιλοφρονήσεις. Να έχετε μια λαμπρή ζωή. Ειρήνη".

Η ανάρτηση έχει έκτοτε αφαιρεθεί.

Κατά τη διάρκεια μιας συναυλίας στο Atlantic City τον Ιούλιο, ο Santana είπε: "Όταν ο Θεός έφτιαξε εσένα και εμένα, πριν βγούμε από τη μήτρα, ξέρεις ποιος είσαι και τι είσαι. Αργότερα, όταν μεγαλώνεις, βλέπεις πράγματα και αρχίζεις να πιστεύεις ότι θα μπορούσες να γίνεις κάτι που ... ακούγεται καλό, αλλά ξέρεις ότι δεν είναι σωστό. Γιατί μια γυναίκα είναι γυναίκα και ένας άντρας είναι άντρας. Αυτό είναι όλο".

Στο σόου, ο Santana σημείωσε επίσης τη φιλία του με τον κωμικό Dave Chappelle, ο οποίος έχει επίσης επικριθεί για τρανσφοβικά αστεία.

Ο κιθαρίστας είναι ένας από τους πολλούς καλλιτέχνες υψηλού προφίλ που έχουν τοποθετηθεί επί του θέματος τους τελευταίους μήνες. Τον Απρίλιο, ο Paul Stanley των Kiss δημοσίευσε μια δήλωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που αμφισβητούσε την επιβεβαίωση του φύλου για τους νέους. Την εν λόγω ανάρτηση μοιράστηκε και υποστήριξε ο Dee Snider των Twisted Sister.

BREAKING MUSIC