Ο πρώην κιθαρίστας των Whitesnake, Bernie Marsden, πέθανε στα 72 του χρόνια

Απώλεια

BREAKING
 

Απώλεια

Του Ηλία Σελιμά

Ο ηγέτης των Whitesnake, David Coverdale, απότισε φόρο τιμής στον πρώην συμπαίκτη και συνδημιουργό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. "Μόλις ξύπνησα με την απαίσια είδηση ότι ο παλιός μου φίλος και πρώην Snake Bernie Marsden πέθανε", έγραψε. "Οι ειλικρινείς μου σκέψεις και προσευχές στην αγαπημένη του οικογένεια, τους φίλους και τους θαυμαστές του. Ένας πραγματικά αστείος, χαρισματικός άνθρωπος, τον οποίο είχα την τιμή να γνωρίζω και να μοιράζομαι μια σκηνή μαζί του".

Γεννημένος στις 7 Μαΐου 1951 στο Μπάκιγχαμ της Αγγλίας, ο Marsden έπαιξε με διάφορα βρετανικά ροκ συγκροτήματα στην εφηβεία του και στις αρχές της δεκαετίας του 20. Συνδέθηκε για λίγο με τους UFO και τους Cozy Powell's Hammer στις αρχές της δεκαετίας του '70, πριν ενταχθεί στο Paice Ashton Lord, με τον ντράμερ των Deep Purple Ian Paice και τον πληκτρά Jon Lord. Ο Marsden εμφανίστηκε στο μοναδικό στούντιο άλμπουμ του συγκροτήματος, το Malice in Wonderland του 1977.

Την επόμενη χρονιά, ο Marsden σχημάτισε τους Whitesnake με τον Coverdale, ο οποίος μόλις είχε τελειώσει μια τριετή θητεία στους Deep Purple. Εμφανίστηκε στα πρώτα πέντε στούντιο άλμπουμ τους, μέχρι το Saints & Sinners του 1982, μαζί με το live άλμπουμ Live... in the Heart of the City του 1980. Πιο συγκεκριμένα, ο Marsden και ο Coverdale συνυπογράφουν το "Here I Go Again" του Saints & Sinners, το οποίο έγινε επιτυχία στα charts κατά την επανακυκλοφορία του το 1987.

Ο Marsden άφησε τους Whitesnake κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του Saints & Sinners, καθώς οικονομικά, διαχειριστικά και οικογενειακά προβλήματα ανάγκασαν τον Coverdale να κάνει εκκαθάριση. Δημιούργησε το συγκρότημα Alaska και αργότερα επανενώθηκε με τον πρώην κιθαρίστα των Whitesnake Micky Moody τόσο στο Moody Marsden Band όσο και στους Snakes. Ο Marsden κυκλοφόρησε επίσης μια σταθερή σειρά από σόλο άλμπουμ και συμμετείχε σε πολλές άλλες ηχογραφήσεις κατά τη διάρκεια των ετών.

Εν τέλει, ο Marsden αναθέρμανε τη σχέση του με τον Coverdale και τον παρουσίασε σε μια επανεκτέλεση του "Trouble" των Whitesnake στο άλμπουμ του Shine του 2014. Ο κιθαρίστας αναφέρθηκε στις ανήσυχες πρώτες μέρες των Whitesnake σε συνέντευξή του στο UCR το 2015.

"Δύο άλμπουμ το χρόνο. Το κοιτάζω τώρα και σκέφτομαι, "Πώς το κάναμε αυτό;"", είπε. "Αργά ή γρήγορα, έρχεται μια στιγμή που πρέπει να πεις, 'Πρέπει να κάνουμε ένα διάλειμμα', και αυτό ήταν το Saints & Sinners. Όσο περισσότερη δουλειά μας φόρτωναν, αντί να μας φέρει πιο κοντά σε εκείνο το σημείο, μας χώρισε. Έτσι, αυτό που είναι πραγματικά καλό για σένα μπορεί να καταλήξει να σε καταστρέψει. Αλλά μέχρι τότε, είχαμε περάσει πολύ καλά".

BREAKING MUSIC