Ακούστε τη νέα έκδοση του Time των Pink Floyd από τον Roger Waters

Από το άλμπουμ The Dark Side of the Moon Redux

BREAKING
 

Από το άλμπουμ The Dark Side of the Moon Redux

Του Ηλία Σελιμά

Ο Roger Waters μοιράστηκε μια νέα ατμοσφαιρική "επανεκτέλεση" του κλασσικού Time των Pink Floyd, το δεύτερο κομμάτι που αποκαλύπτεται από το επερχόμενο άλμπουμ The Dark Side of the Moon Redux.

Η νέα εκδοχή του κομματιού περιλαμβάνει μια προφορική εισαγωγή, με τον Waters να λέει πανηγυρικά: "Η φωνή ήταν εκεί από την αρχή. Κρυμμένη στις πέτρες των ποταμών. Κρυμμένη σε όλα τα βιβλία. Κρυμμένη σε κοινή θέα. Ήταν η φωνή της λογικής". Ο Waters αφαιρεί επίσης τα ηχητικά εφέ στο εμβληματικό ξεκίνημα του τραγουδιού και τοποθετεί τα χαμηλόφωνα φωνητικά του πιο ψηλά στη μίξη, κάνοντας τη νέα εκδοχή του τραγουδιού να φαίνεται πιο στοχαστική και κουρασμένη από τον κόσμο.

Ο Waters αποκάλυψε για πρώτη φορά ότι δούλευε πάνω σε μια νέα εκδοχή του αριστουργήματος των Pink Floyd που σημείωσε 45 εκατομμύρια πωλήσεις κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στην Telegraph τον Φεβρουάριο. Τον περασμένο μήνα, ο πρώην άντρας των Pink Floyd μοιράστηκε τη νέα του εκδοχή του Money.

Ο ντράμερ των Pink Floyd Nick Mason έχει ήδη δηλώσει ότι η νέα εκδοχή του Waters είναι "απολύτως εξαιρετική"!

Συζητώντας το σκεπτικό του για το άλμπουμ Redux, ο Waters είπε: "Το αρχικό Dark Side of the Moon μοιάζει κατά κάποιο τρόπο με τον θρήνο ενός ηλικιωμένου ατόμου για την ανθρώπινη κατάσταση. Αλλά ο Dave, ο Rick, ο Nick και εγώ ήμασταν τόσο νέοι όταν το κάναμε, και όταν κοιτάς τον κόσμο γύρω μας, είναι σαφές ότι το μήνυμα δεν έχει μείνει... Είμαι πάρα πολύ περήφανος γι' αυτό που δημιουργήσαμε, ένα έργο που μπορεί να στέκεται περήφανα δίπλα στο πρωτότυπο, χέρι-χέρι μέσα σε μισό αιώνα χρόνου".

Ο Waters θα κάνει την πρεμιέρα της νέας του ηχογράφησης στο London Palladium στις 8 Οκτωβρίου, δύο ημέρες μετά την κυκλοφορία του άλμπουμ από την SGB Records, στις 6 Οκτωβρίου.

 

BREAKING MUSIC