Συλλογή singles των Yes θα κυκλοφορήσει σε βινύλιο τον Οκτώβριο.

Το Yessingles

BREAKING
 

Το Yessingles

Του Ηλία Σελιμά

Ένα ολοκαίνουργιο compilation album των Yes, το Yessingles, με single εκδόσεις μερικών από τις μεγαλύτερες "επιτυχίες" του συγκροτήματος θα κυκλοφορήσει σε βινύλιο 140 gr από τη Rhino Records στις 6 Οκτωβρίου. Μια promo radio edit έκδοση του And You And I (Part One), που δεν ήταν προηγουμένως διαθέσιμη ψηφιακά, κυκλοφόρησε στις 23 Αυγούστου σε διάφορες υπηρεσίες streaming.

Αν και δεν είναι οριστικό, το νέο σετ περιλαμβάνει τα περισσότερα από τα singles του συγκροτήματος από το Your Move του 1971 (που έφτασε στο Νο. 32 των αυστραλιανών charts) μέχρι το Leave It του 1983, που έφτασε στο Νο. 24 των αμερικανικών charts εκείνης της χρονιάς.

Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί συλλογή για λίγους και πιστούς καθώς αγνοεί εντελώς οποιαδήποτε από τις single κυκλοφορίες από τα δύο πρώτα άλμπουμ του συγκροτήματος - Sweetness και Looking Around από το ντεμπούτο άλμπουμ του συγκροτήματος του 1969 και Sweet Dreams και το ομώνυμο τραγούδι από το Time And A Word του 1970.

Ίσως πιο περίεργο είναι το γεγονός ότι δεν υπάρχει το It Can Happen από το 90125 και κανένα από τα singles από το άλμπουμ Big Generator του 1987, δηλαδή το Love Will Find A Way και το Rhythm Of Love.

Το Big Generator ήταν το τελευταίο άλμπουμ του συγκροτήματος στην εταιρεία Atco (θυγατρική του ομίλου Atlantic), μετά το οποίο το συγκρότημα κυκλοφόρησε το Union στην Arista το 1991 και στη συνέχεια το Talk στην εταιρεία Victory το 1994, οπότε όλες οι μεταγενέστερες κυκλοφορίες single θα ήταν μάλλον απίθανο να συμπεριληφθούν.

Μετά το Talk, κάθε άλμπουμ των Yes από το Keys To Ascension έως το Magnification κυκλοφόρησε στην ετικέτα Eagle, με το Fly From Here του 2011 και το Heaven & Earth του 2014 στην ετικέτα Frontiers και τις πιο πρόσφατες κυκλοφορίες The Quest (2021) και Mirror To The Sky (2023) να έχουν κυκλοφορήσει στην ετικέτα InsideOut.

 

 

Side One
1. Your Move – Single Version
2. Starship Trooper: Life Seeker – Single Version
3. Roundabout – Single Edit
4. America – Single Edit
5. And You And I (Part One) – Promo Radio Edit
6. Soon – Single Edit

Side Two
1. Sound Chaser – Single Edit
2. Wondorous Stories – Single Version
3. Don’t Kill The Whale – Single Version
4. Into The Lens – Single Version
5. Owner Of A Lonely Heart – Single Version
6. Leave It – Single Remix

 

BREAKING MUSIC