Πήγαμε, είδαμε (;): Imagine Dragons στο OAKA

 
REVIEWS

Μία μεγάλη συναυλία που δεν έπρεπε να γίνει και πραγματοποιήθηκε κακήν κακώς...

Του Δημήτρη Κανελλόπουλου
Φωτογραφίες: Τάσος Παπαϊωάννου

Στις 8 και μισή χθες το βράδυ, μέσα στο αυτοκίνητο, έξω από το ΟΑΚΑ, ήμασταν αποκλεισμένοι από μία καταρρακτώδη βροχή και, επιπλέον, δεχόμασταν και μήνυμα 112 να αποφύγουμε τις μετακινήσεις. Πώς να γινόταν αυτό όμως, εκείνη ακριβώς τη στιγμή;

Αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε για τους Imagine Dragons χωρίς να είμαστε σίγουροι ότι θα φτάσουμε ή, έστω, ότι θα βγούμε από το αυτοκίνητο όταν θα παρκάρουμε γύρω από το ΟΑΚΑ. Βέβαια εμείς ήμασταν σχετικά κοντά και είχαμε και τρόπο να μετακινηθούμε. Το πολύ-πολύ να ταλαιπωρούμασταν λίγο. Τι να έλεγαν άλλοι όμως από πιο μακρινά μέρη της Αθήνας (ξέρω πολλούς που δεν κατάφεραν να φτάσουν ή δεν ξεκίνησαν καν); Και τι να έλεγαν άλλοι που θα έρχονταν από την επαρχία αλλά έμοιαζε φύσει αδύνατον μια και η μισή Ελλάδα ήταν αποκλεισμένη;

Η εταιρία παραγωγής, η High Priority, παίρνει μηδέν στη διαχείριση και την επικοινωνία. Ανέβασε ένα post στα social media νωρίς, ότι δεν έχουν ανοίξει ακόμα οι πόρτες στο χώρο και μετά άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. «Θα υπάρξει επόμενη ανακοίνωση για την ώρα που θα ανοίξουν οι πόρτες για τη διεξαγωγή της εκδήλωσης» έγραψαν αλλά αυτή η επόμενη ανακοίνωση δεν ήρθε ποτέ! Ακολούθησε μία... ποιητική φωτογραφία με ένα ουράνιο τόξο μέσα στις λάσπες και, αργότερα, γύρω στις 8, πολύ αργά δηλαδή, ένα νέο post στα ξεκούδουνα ότι οι Imagine Dragons βρίσκονται ήδη στο OAKA και η συναυλία θα γίνει κανονικά. Έτσι ξαφνικά, χωρίς να ενημερώνει με σοβαρό και επαγγελματικό τρόπο τον κόσμο ώστε να ξέρει τι να πράξει. Πάμε και όπου βγει, αυτή ήταν η στάση της High Priority. Οι αντιδράσεις του κόσμου ήταν στη συντριπτική τους πλειοψηφία αρνητικές. Αν η εταιρία ήταν κατηγορηματική από την αρχή κανένας δεν θα μπορούσε να πει οτιδήποτε. Άλλωστε στο εξωτερικό γίνονται εκατοντάδες συναυλίες υπό βροχή. 

Επίσης, όταν ηχεί το 112 μισή ώρα πριν την έναρξη της συναυλίας, τι live να γίνει μετά; Το μήνυμα 112, καλώς ή κακώς, σε προειδοποιούσε πως ήταν επικίνδυνο να βρίσκεσαι έξω. Προσωπικά το θεωρώ πολύ υπερβολικό (το 112) στη χθεσινή περίπτωση, υπερβολικό και αχρείαστο, αλλά όπως και να έχει εστάλη. 

 

                        H ανακοίνωση της High Priority

 

Κρίμα πάντως με τον καιρό. Κρίμα γιατί είδαμε κάτω από άσχημες συνθήκες ένα πολύ σημαντικό συγκρότημα. Και δεν ευχαριστηθήκαμε μία μεγάλη και πλούσια παραγωγή. Στον περιβάλλοντα χώρο του ΟΑΚΑ που ανέμενε δεκάδες χιλιάδες κόσμο. Έτσι όπως την κοίταζα οριοθετημένη την αρένα, δεν θα μου έκανε έκπληξη αν πήγαιναν και 40 χιλιάδες θεατές. Βέβαια χθες ήταν πολύ λιγότεροι εκεί, ούτε καν το 1/3. Λιγότεροι αλλά πολύ ενθουσιώδεις. Με αγάπη και πάθος για το γκρουπ από το Λας Βέγκας. Και με χαμηλό, πολύ χαμηλό μ.ο. ηλικίας. Κυριαρχούσαν τα 15χρονα και τα 20χρονα. Ένα νέο συναυλιακό κοινό. 

Οι Imagine Dragons έδωσαν ένα πιο περιορισμένο set, μιάμισης ώρας συνολικά, από τις 9 και 10 μέχρι λίγο μετά τις 10 και μισή. Εξαιρετικό συγκρότημα, εξαιρετικό show. Believer, I'm So Sorry, Thunder, Natural, Demons, Bones, Radioactive. Έπρεπε να τους δούμε από κοντά τους Imagine Dragons για να κατανοήσουμε την επιτυχία τους. Και να διαπιστώσουμε επίσης το πόσο χαρισματικός performer είναι ο Dan Reynolds.

Όλο το σκηνικό ήταν πολύ υψηλού επιπέδου, όπως και η διοργάνωση. Με το live να κλείνει μέσα σε πυροτεχνήματα. Τι κρίμα που δεν μας άφησε ο καιρός να χαρούμε ένα τέτοιο μουσικό γεγονός που σπάνια ζούμε στην Ελλάδα. Βαρεθήκαμε πλέον με τους βετεράνους της μουσικής, αν με καταλαβαίνετε...

 Επαναλαμβάνω: η χθεσινή συναυλία δεν έπρεπε να πραγματοποιηθεί. Ακόμα και για λόγους διασκέδασης αφού δεν είχαμε το μυαλό μας στο live. Έληξε ομαλά μεν, αλλά ο κίνδυνος ήταν πολύ μεγάλος. 

 

 

 

 

 

REVIEWS