Αν σας κάνει εντύπωση η συνεργασία Rolling Stones - Lady Gaga υπάρχει εξήγηση...

Συνεργάζονται στο νέο δίσκο του συγκροτήματος.

BREAKING
 

Συνεργάζονται στο νέο δίσκο του συγκροτήματος.

Του Ηλία Σελιμά

Το πρώτο νέο, με εντελώς πρωτότυπο υλικό, άλμπουμ των Rolling Stones μετά από 18 χρόνια θα κυκλοφορήσει τον επόμενο μήνα, και έχει μια σειρά από καλεσμένους. Η ποπ σούπερ σταρ Lady Gaga είναι μία από τις καλλιτέχνιδες που κάνουν την εμφάνισή τους. Ο Paul McCartney, ο Elton John και ο Stevie Wonder έχουν επίσης συνεισφέρει στο άλμπουμ, το οποίο φέρει τον τίτλο Hackney Diamonds. Η Lady Gaga τραγουδάει στο "Sweet Sounds of Heaven", στο οποίο παίζει πλήκτρα ο Wonder. Ο Mick Jagger δήλωσε στο Associated Press ότι η Lady Gaga ηχογραφούσε σε ένα στούντιο του Λος Άντζελες δίπλα στους Stones και την κάλεσαν να συνεργαστεί μαζί τους αφού μπήκε μέσα για να τους χαιρετήσει.

«Ήρθε δίπλα μου και αρχίσαμε να τραγουδάμε μαζί», είπε ο frontman. «Το τραγούδησε ζωντανά και μετά μπήκαμε μέσα και το συμμαζέψαμε λίγο».

Χρόνια πριν γίνει mega star, η Gaga έπαιζε σε μπάντες διασκευών στη Νέα Υόρκη που διασκεύαζαν κυρίως Led Zeppelin [δείτε παρακάτω ένα απόσπασμα από το "Black Dog" που τραγουδάει]. Έχει επίσης επαινέσει τους Iron Maiden ως ένα από τα πιο σημαντικά μουσικά συγκροτήματα στον κόσμο και είπε ότι της άλλαξαν τη ζωή.

"Μερικοί άνθρωποι πραγματικά δεν γνωρίζουν τη σημασία του metal και το εύρος του. Αυτοί οι τύποι γέμιζαν στάδια και εξακολουθούν να γεμίζουν", δήλωσε στο CR Fashion Book [μέσω του Independent]. "Και είναι εξαιτίας της κουλτούρας της μουσικής, της ποίησης που είναι τόσο ισχυρή, που όποτε οι οπαδοί συναντιούνται ενώνουν την ουσία του τι είναι οι Iron Maiden. Συνήθιζα πάντα να λέω στον κόσμο, όταν έλεγαν, 'Ω, είναι η επόμενη Madonna. Όχι, εγώ είμαι η επόμενη Iron Maiden".

Όσο για τις άλλες συνεργασίες στο Hackney Diamonds, ο McCartney έπαιξε μπάσο στο τραγούδι "Bite My Head Off" και ο John έπαιξε πιάνο στο "Live by the Sword".Η παραγωγή του Hackney Diamonds έγινε από τον Andrew Watt, ο οποίος τα τελευταία χρόνια έχει μπει για τα καλά στον κόσμο του ροκ και του μέταλ, δουλεύοντας με άλλα τεράστια ονόματα όπως ο Ozzy Osbourne, ο Iggy Pop και οι Pearl Jam. Ενώ το πρώτο τραγούδι που μοιράστηκαν από το σύνολο, το "Angry", έχει έναν κλασικό ήχο Stones, ο Jagger πρόσθεσε ότι υπάρχουν επίσης "ερωτικά τραγούδια, μπαλάντες, κομμάτια τύπου country" σε όλο το δίσκο.

"Δεν θέλω να φανώ αλαζόνας, αλλά δεν θα είχαμε βγάλει αυτό το άλμπουμ αν δεν μας άρεσε πραγματικά", υποστήριξε. "Είπαμε ότι έπρεπε να κάνουμε έναν δίσκο που πραγματικά αγαπάμε οι ίδιοι. Είμαστε αρκετά ευχαριστημένοι με αυτόν, σίγουρα δεν είμαστε μεγαλόστομοι, αλλά ελπίζουμε να αρέσει σε όλους σας".

Το άλμπουμ τεχνικά λειτουργεί ως συνέχεια του A Bigger Bang του 2005, καθώς η κυκλοφορία Blue & Lonesome του 2016 αποτελούνταν αποκλειστικά από blues διασκευές.

"Όταν έχεις έναν τραγουδιστή που θέλει να τραγουδήσει, τον αρπάζεις και τον πετάς στο στούντιο", δήλωσε ο Keith Richards, σημειώνοντας ότι το κενό μεταξύ των άλμπουμ τους ήταν κυρίως απόφαση του Jagger.

 

BREAKING MUSIC