Τελικά 10 χρόνια ήταν κλειστός ο Λυκαβηττός και όχι 15 όπως λέει ο Δήμος Αθηναίων

Fake news σε δημόσια ανακοίνωση που μας παρέσυραν όλους.

BREAKING
 

Fake news σε δημόσια ανακοίνωση που μας παρέσυραν όλους.

Η ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων ήταν συγκεκριμένη: «Με τη μεγάλη συναυλία του κορυφαίου Έλληνα συνθέτη Σταύρου Ξαρχάκου, τα έσοδα της οποίας, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, θα διατεθούν από τον Δήμο Αθηναίων στους ανθρώπους που επλήγησαν από τις καταστροφικές πλημμύρες στη Θεσσαλία, ανοίγει το βράδυ της Παρασκευής 15 Σεπτεμβρίου -ύστερα από 15 ολόκληρα χρόνια- το Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού».

Ύστερα από 15 ολόκληρα χρόνια; Λάθος. Όπως σωστά επισήμανε ο Χάρης Συμβουλίδης στο Αθηνόραμα, τα χρόνια που μετράμε κλειστό το θέατρο είναι 10 και όχι 15. Και ισχύει. Τουλάχιστον 10. Διότι, βλέπουμε, ότι στις 11, 12 και 14 Σεπτεμβρίου 2013 έπαιξαν οι Scorpions ηχογραφώντας μάλιστα ένα διπλό Unplugged Live Album με τίτλο «MTV Unplugged - Live in Athens».

Δείτε παράδειγμα και το Πρόγραμμα στο θέατρο Λυκαβηττού το καλοκαίρι του 2011 για το Φεστιβάλ Αθηνών

«Λουκέτο στο Θέατρο του Λυκαβηττού» έγραφε το culturenow.gr στις 8 Ιουλίου 2008: «Ο Δήμος Αθηναίων σφράγισε το Θέατρο του Λυκαβηττού, με αποτέλεσμα την ακύρωση των δύο πολύ αναμενόμενων συναυλιών του James Blunt και την τύχη των επόμενων προγραμματισμένων συναυλιών να αιωρείται».

Ο Δήμος Αθηναίων στηρίχθηκε σε έγγραφο της τότε ιδιοκτήτριας του θεάτρου Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης περί ανάγκης μελέτης ελέγχου για τη στατική επάρκεια των κερκίδων. Ωστόσο, η ΕΤΑ «στις 17/6 ανακάλεσε (κοινοποιώντας και στον Δήμο) την απόφαση περί σφράγισης και το Φεστιβάλ την επομένη (18/6) ζήτησε -και από την ΕΤΑ- ανάκληση».

Τον Ιούλιο του 2016 είχαμε μία εκδήλωση του κόμματος της Ζωής Κωνσταντοπούλου «Πλεύση Ελευθερίας» στον Λυκαβηττό η οποία όμως δεν έγινε, όπως θυμόμαστε, μέσα στο θέατρο αλλά στο πάρκινγκ.

Πρέπει πλέον να ελέγχουμε τις επίσημες ανακοινώσεις ακόμα και για τα πιο απλά, ακόμα και για το άνοιγμα ενός θεάτρου.

 

BREAKING MUSIC