Έξι κασέτες με σπάνιες ηχογραφήσεις των Beatles βγαίνουν σε δημοπρασία

Από το Gotta Have Rock and Roll.

BREAKING
 

Από το Gotta Have Rock and Roll.

 

Του Ηλία Σελιμά

Οι κασέτες, που ονομάζονται "The Beatles Derek Taylor Never-Before-Heard Collection of Lost Beatles Recordings", περιέχουν αρκετά ακυκλοφόρητα τραγούδια, ηχογραφήσεις από πρόβες και συνεντεύξεις των μελών.

Σύμφωνα με τη σελίδα της δημοπρασίας, οι κασέτες αναμένεται να φτάσουν σε αξία μεταξύ 300.000 και 500.000 δολαρίων.

Η πρώτη κασέτα περιλαμβάνει πρόβες για το άλμπουμ Sgt. Pepper, ηχογραφημένες στα τέλη του 1966 και στις αρχές του 1967, καθώς και ήχους από αγροτικά ζώα, φωνητικά σε διάφορες προφορές και ένα απόσπασμα από τον Paul McCartney που παραπονιέται για τη ζέστη.

Η δεύτερη κασέτα έχει περισσότερες ηχητικές πινελιές από τον George Harrison και βρίσκει τον κιθαρίστα να τζαμάρει με την Bonzo Dog Doo-Dah Band, καθώς και μια εκτέλεση του "While My Guitar Gently Weeps" με τον Jimmy Page, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της δημοπρασίας. (Ο Eric Clapton παίζει το σόλο της κιθάρας στην εκδοχή του τραγουδιού αυτού που κυκλοφόρησε στο άλμπουμ). Η τρίτη κασέτα περιλαμβάνει περισσότερες στιγμές του Harrison με την Doo-Dah Band.

Η τέταρτη κασέτα αλλάζει θέμα σε μια 45λεπτη συνέντευξη με τον John Lennon, ο οποίος ερωτάται για τις προθέσεις της Yoko Ono μαζί του και, όπως περιγράφεται στη σελίδα της δημοπρασίας, "συζητά πολύ προσωπικά θέματα, πολύ αποκαλυπτικά". Στην πέμπτη κασέτα εμφανίζεται η Ono. Με διάρκεια κοντά στις δύο ώρες, η κασέτα περιέχει μερικές από τις αρχέγονες θεραπευτικές κραυγές της Ono και μια συζήτηση για τον Lennon.

Η έκτη κασέτα, η οποία ηχογραφήθηκε γύρω στα Χριστούγεννα, περιλαμβάνει τον Lennon να παίζει ακουστική κιθάρα και να τραγουδάει τραγούδια γραμμένα από τον ίδιο και την Kyoko Chan Cox, την κόρη της Ono από τον πρώτο της γάμο.

BREAKING MUSIC