Οι U2 στα εγκαίνια του Sphere στο Λας Βέγκας

Αποτίουν φόρο τιμής στον απόντα ντράμερ Larry Mullen Jr

BREAKING
 

Αποτίουν φόρο τιμής στον απόντα ντράμερ Larry Mullen Jr

Του Ηλία Σελιμά

Οι U2 ξεκίνησαν τις εμφανίσεις τους στο MSG Sphere στο Λας Βέγκας αφιερώνοντας ένα από τα κομμάτια τους στον ντράμερ Larry Mullen Jr, ο οποίος δεν συμμετέχει στις συναυλίες λόγω διαφόρων τραυματισμών στους αγκώνες, τα γόνατα και τον αυχένα του.

Ο Bono, ο Edge, ο Adam Clayton και ο αναπληρωματικός ντράμερ Bram Van Den Berg έκαναν ένα νεύμα προς τον Mullen Jr κατά τη διάρκεια του σετ, αφιερώνοντάς του το κομμάτι "All I Want Is You" του 1988. Ο ντράμερ δεν συμμετέχει στις 25 συναυλίες που θα πραγματοποιήσει το γκρουπ στο χώρο των 2,3 δισεκατομμυρίων λιρών.

Προηγουμένως επιβεβαίωσε ότι οι τραυματισμοί σχετίζονται όλοι με το drumming και δήλωσε ότι θα ήθελε "να πάρω λίγο χρόνο... για να θεραπευτώ", αντί να συνεχίσει τις συναυλίες στο Λας Βέγκας. 

"Είναι πραγματικά δύσκολο γι' αυτόν", δήλωσε ο Bono κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο Apple Music 1. "Δεν ήξερε αν μπορούσε να παίξει για μια ώρα ή δεν ήξερε αν μπορούσε να παίξει για 15 λεπτά. Και απλά έπαιζε μέχρι τελικής πτώσης".

Η μπάντα μίλησε επίσης για την απουσία του τον περασμένο μήνα, όταν συζήτησαν για το πώς αισθάνονται για τις εμφανίσεις χωρίς το επί χρόνια μέλος. "Όλη η μπάντα και είμαι σίγουρος ότι και το κοινό θα είναι πολύ στενοχωρημένο και θα μας λείψει ο Larry", δήλωσε ο μπασίστας Adam Clayton, μιλώντας στη στήλη Wired της εφημερίδας Daily Star. "Θέλει να επιστρέψει, θέλει να είναι σε θέση να έχει μια μακρά καριέρα και να συνεχίσει να παίζει ντραμς, οπότε φροντίζει για αυτούς τους τραυματισμούς".

Η συναυλία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου στο Sphere χωρητικότητας 17.600 ατόμων, μέχρι τον Δεκέμβριο, με το συγκρότημα να αναμένεται να παίξει σε περισσότερους από 300.000 θεατές.

 

 

 

 

BREAKING MUSIC