Το ντοκιμαντέρ για τον Nicky Hopkins, το «The Session Man», κάνει παγκόσμια πρεμιέρα

Η ιστορία του session μουσικού που έπαιξε με τους Beatles, τους Rolling Stones, τους Kinks, τους Who...

BREAKING
 

Η ιστορία του session μουσικού που έπαιξε με τους Beatles, τους Rolling Stones, τους Kinks, τους Who...

Του Ηλία Σελιμά

Αλλά και τον Jeff Beck όπως και δεκάδες άλλους μεγάλους αστέρες του classic rock. Το The Session Man έχει ολοκληρωθεί και είναι έτοιμο για διανομή. Η ταινία, σε σκηνοθεσία του Michael Treen, έχει κάνει sold out την παγκόσμια πρεμιέρα της στο Doc'n Roll Film Festival στο Barbican Centre του Λονδίνου στις 26 Οκτωβρίου 2023.

Η μακροχρόνια συνεργασία του Hopkins με τους Rolling Stones περιελάμβανε στούντιο credits για τα Beggars Banquet, Let It Bleed, Sticky Fingers και Exile On Main Street. Οι περιοδείες του με το συγκρότημα περιλάμβαναν το θρυλικό ταξίδι τους στις Η.Π.Α. το 1972. Το 1968, ο Hopkins εμφανίστηκε με τους Rolling Stones στη μαγνητοσκόπηση της θρυλικής ταινίας Rock and Roll Circus το 1968. "Δώστε του μια ευκαιρία", λέει ο Keith Richards στο The Session Man, "και θα μπορούσε να παίξει σχεδόν τα πάντα".

Μεταξύ των κορυφαίων στιγμών της καριέρας του ήταν η εμφάνισή του με τους Jefferson Airplane στο φεστιβάλ Woodstock το 1969.

Δούλεψε σε σόλο άλμπουμ και των τεσσάρων Beatles, όπως το Imagine του John Lennon, το Living In the Material World του George Harrison, το Ringo Starr του Ringo και το Flowers In the Dirt του Paul McCartney.

Σε όλη του τη ζωή ο Hopkins έπασχε από τη νόσο του Crohn, μια παραλυτική και βασανιστική ασθένεια της κοιλιάς. Πέθανε το 1994 σε ηλικία 50 ετών στο Νάσβιλ. Οι Rolling Stones ανέλαβαν το μεγαλύτερο μέρος των εξόδων του νοσοκομείου.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, ο Hopkins έπαιξε σε πάνω από 250 άλμπουμ. Ο αφηγητής του The Session Man, Bob Harris, πρώην παρουσιαστής του Old Grey Whistle Test του BBC, δεν δίστασε στο τέλος της 90λεπτης ταινίας να επιβεβαιώσει ότι "η συμβολή του Nicky Hopkins τον έκανε τον μεγαλύτερο session man του rock and roll". "Και στο πιάνο, ο θρυλικός Nicky Hopkins..."

 

BREAKING MUSIC