This Guitar Has Seconds To Live - A People's History of The Who'

Νέο βιβλίο

BREAKING
 

Νέο βιβλίο

Του Ηλία Σελιμά

Το This Guitar Has Seconds To Live - A People's History of The Who, η ιστορία του συγκροτήματος που βασίζεται σε μαρτυρίες εκατοντάδων συναυλιακών θεατών, εκδόθηκε στις 4 Σεπτεμβρίου 2023, από τον συγγραφέα Richard Houghton.

Από την ανακοίνωση του εκδότη: "Διέλυσαν τα Rickenbackers, τα drum kits, τα δωμάτια των ξενοδοχείων και περιστασιακά ο ένας τον άλλον. Ποτέ άλλοτε μια μπάντα δεν είχε προκαλέσει τόσο μεγάλη καταστροφή επί σκηνής. Ποτέ άλλοτε μια μπάντα δεν είχε σπάσει τα όργανά της σε κομμάτια ή δεν είχε χρησιμοποιήσει την ανταπόκριση ως όπλο για να χειραγωγήσει το κοινό της. Ποτέ όμως δεν είχε υπάρξει ένα συγκρότημα σαν τους The Who στο παρελθόν, και κανένα άλλο συγκρότημα δεν προσέφερε ποτέ το ίδιο επίπεδο κινδύνου, ενθουσιασμού, χάους στις ζωντανές εμφανίσεις."

Ο τραγουδιστής Roger Daltrey, ο κιθαρίστας Pete Townshend και ο μπασίστας John Entwistle ξεκίνησαν ως The Detours το 1962. Το 1964 προστέθηκε ο Keith Moon, του οποίου το εκρηκτικό στυλ στα τύμπανα έδωσε ώθηση στο συγκρότημα μέχρι τον πρόωρο θάνατό του το 1978.

Αυτή είναι η ιστορία περισσότερων από 380 συναυλιών των Who, η οποία παρουσιάζεται μέσα από σχεδόν 700 μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων. Καταγράφει την άνοδο των Who από τη βάση τους στο Δυτικό Λονδίνο μέχρι να γίνουν ένα από τα κορυφαία συγκροτήματα των βρετανικών charts (με 14 Top Ten επιτυχίες) και ένα πρόγραμμα συναυλιών που τους οδήγησε να παίξουν σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο πριν κατακτήσουν τη Βόρεια Αμερική και τον κόσμο μέσω περιοδειών-μαμούθ και εμφανίσεων στα φεστιβάλ Monterey, Woodstock και Isle of Wight.

Τα άλμπουμ των The Who Tommy, Who's Next και Quadrophenia κατατάσσονται στη λίστα του περιοδικού Rolling Stone με τα 500 καλύτερα άλμπουμ όλων των εποχών. Η κληρονομιά των The Who δεν έχει αλλοιωθεί από τον χρόνο.

Ο Richard Houghton είναι συγγραφέας περισσότερων από 20 βιβλίων για τη μουσική και ειδικεύεται στις ιστορίες οπαδών κλασικών ροκ συγκροτημάτων, συμπεριλαμβανομένων των Faces, που κυκλοφόρησαν νωρίτερα φέτος.

BREAKING MUSIC