Keith Richards για το μέλλον των Rolling Stones: «Ο Mick ήταν ο μοχλός ώθησης»

Εν αναμονή του νέου τους δίσκου, του Hackney Diamonds, το 24ο στούντιο άλμπουμ τους.

BREAKING
 

Εν αναμονή του νέου τους δίσκου, του Hackney Diamonds, το 24ο στούντιο άλμπουμ τους.

Του Ηλία Σελιμά

Οι Rolling Stones θα κυκλοφορήσουν το 24ο στούντιο άλμπουμ τους, το ήδη πολυδιαφημισμένο Hackney Diamonds, στις 27 Οκτωβρίου. Σύμφωνα με τον κιθαρίστα Keith Richards, που μίλησε στην εκπομπή Today του BBC Radio 4, η θρυλική μπάντα του rock 'n' roll θα περιοδεύει μτον επόμενο χρόνο "αν όλοι είναι ακόμα όρθιοι".

Και μετά από αυτό; "Η απάντησή μου σε αυτό είναι: Δεν είμαι ο Νοστράδαμος", λέει ο Richards. "Όλοι είναι σε καλή κατάσταση - δεν υπάρχει ιδιαίτερη βιασύνη. Περνάμε πολύ καλά κάνοντας αυτό".

Στη συνέντευξή του ο Richards αποδίδει στον Mick Jagger την ιδιότητα του καταλύτη για την ηχογράφηση νέας μουσικής από το συγκρότημα: το τελευταίο άλμπουμ των Stones, το Blue & Lonesome του 2016, αποτελούνταν από blues διασκευές, ενώ το τελευταίο άλμπουμ τους με πρωτότυπο υλικό, το A Bigger Bang, κυκλοφόρησε το 2005.

"Ο Mick ήταν ο μοχλός ώθησης", λέει ο Richards. "Ο Mick, αν του δοθεί ένα τραγούδι που δεν τον ενδιαφέρει πραγματικά, μπορεί να το κάνει πραγματικά κακό", προσθέτει ο Richards. "Αυτός είναι ίσως ένας από τους λόγους που χρειάστηκαν 18 χρόνια - επειδή τα κύματα ενθουσιασμού του Mick έρχονται και φεύγουν".

Στο Hackney Diamonds συμμετέχει ο Paul McCartney παίζοντας μπάσο στο Bite My Head Off, ο Elton John παίζοντας πιάνο στα Get Close και Live by the Sword, και η Lady Gaga και ο Stevie Wonder στο gospel-infused single Sweet Sounds of Heaven. Τα Live By The Sword και Mess It Up περιλαμβάνουν κομμάτια από ντραμς που ηχογραφήθηκαν από τον αείμνηστο ντράμερ των Stones Charlie Watts το 2019.

BREAKING MUSIC