Το «The Dark Side of the Moon» αποκτά αυτόνομες remaster εκδόσεις

Οι Pink Floyd κυκλοφόρησαν μια ξεχωριστή έκδοση του πρόσφατα remastered The Dark Side Of the Moon σε CD, LP και Blu-ray.

BREAKING
 

Οι Pink Floyd κυκλοφόρησαν μια ξεχωριστή έκδοση του πρόσφατα remastered The Dark Side Of the Moon σε CD, LP και Blu-ray.

Του Ηλία Σελιμά

Οι εκδόσεις αυτές κυκλοφόρησαν στις 13 Οκτωβρίου 2023, μέσω της Legacy Recordings. Πρώτα κυκλοφόρησε ως μέρος του box set The Dark Side Of the Moon 50th Anniversary, αυτή είναι η πρώτη φορά που το νέο remaster του κλασικού άλμπουμ είναι διαθέσιμο μόνο του. Το Blu-ray περιέχει τη μίξη Dolby Atmos και 5.1 Surround καθώς και την remastered Stereo έκδοση. Η συσκευασία για το remaster του Dark Side συνοδεύεται από αναμνηστικές καρτ ποστάλ, αυτοκόλλητα και ένα 24σέλιδο βιβλιαράκι.

Το κλασικό άλμπουμ των Pink Floyd κυκλοφόρησε αρχικά το 1973 και θεωρείται ένα από τα πιο εμβληματικά και επιδραστικά όλων των εποχών, με παγκόσμιες πωλήσεις άνω των 50 εκατομμυρίων αντιτύπων. Το περίφημο εξώφυλλο, το οποίο απεικονίζει ένα φάσμα πρίσματος, σχεδιάστηκε από τον Storm Thorgerson της Hipgnosis και σχεδιάστηκε από τον George Hardie.

Μέρος του εορτασμού της 50ης επετείου του άλμπουμ είναι και το Dark Side Of the Moon: A Visual History: A Visual History. Το πακέτο Super Deluxe περιλαμβάνει το πλήρες ιστορικό ηχογράφησης του άλμπουμ, τεκμηρίωση όλων των ζωντανών εμφανίσεων του άλμπουμ από το συγκρότημα, ανέκδοτες μέχρι σήμερα φωτογραφίες και εικονογραφήσεις, καθώς και αναμνηστικά που περιλαμβάνουν φωτογραφίες, προγράμματα, φυλλάδια και πάσα. H επανέκδοση περιέχει επίσης υπογεγραμμένα και αριθμημένα πιστοποιητικά από έναν από τους κορυφαίους παγκοσμίως αυθεντίες των Floyd και συγγραφέα Glenn Povey, αναπαραγωγή αναμνηστικών, φωτογραφιών, αφισών της εποχής και ένα CD με συνεντεύξεις με το συγκρότημα που ηχογραφήθηκαν την εποχή εκείνη.

Η πρώτη συνέντευξη είναι από το 1972, όπου η μπάντα συζητάει για την περιοδεία της, την ταινία Live at Pompeii, και η μπάντα είναι πολύ χαλαρή και γελάει. Ο Rick Wright λέει σε ένα σημείο: "Καταλαβαινόμαστε πολύ καλά μεταξύ μας". Ο Nick Mason λέει, "Είμαστε όλοι από τη βρετανική αριστοκρατία με εξαίρεση τον David Gilmour...". Μια δεύτερη μεγαλύτερη συνέντευξη είναι πάνω από 30 λεπτά με τον Wright, όπου συζητά για την περιοδεία και την αναδρομή στο άλμπουμ, την εσωτερική λειτουργία της μπάντας για το πώς γράφουν και παίζουν μαζί, τα σόλο άλμπουμ, μαζί με τη ζωή στην αγγλική εξοχή.

BREAKING MUSIC