Ο Peter Gabriel ανακοινώνει την 1η Δεκεμβρίου την κυκλοφορία του νέου στούντιο άλμπουμ i/o

Το πρώτο εδώ και 21 χρόνια, μετά το Up το 2002.

BREAKING
 

Το πρώτο εδώ και 21 χρόνια, μετά το Up το 2002.

Του Ηλία Σελιμά

Ο Peter Gabriel ανακοίνωσε επιτέλους ότι θα κυκλοφορήσει σε φυσική μορφή το νέο του προσωπικό άλμπουμ i/o από την Real World Records την 1η Δεκεμβρίου.

Ο Gabriel έκανε το ασυνήθιστο βήμα να κυκλοφορήσει προηγουμένως όλα τα δώδεκα κομμάτια του άλμπουμ ως αυτόνομα βίντεο με διάφορες μίξεις και μοναδικά artwork από διάφορους καλλιτέχνες, καθώς και να τα παρουσιάσει όλα ζωντανά στις πρόσφατες περιοδείες του στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ.

"Μετά από ένα χρόνο γεμάτο κυκλοφορίες με πανσέληνο, είμαι πολύ χαρούμενος που βλέπω όλα αυτά τα νέα τραγούδια πάλι μαζί στο i/o και έτοιμα για το ταξίδι τους στον κόσμο", λέει ο Gabriel.

Το i/o κυκλοφορεί σε δύο στερεοφωνικές μίξεις: την Bright-Side Mix, που χειρίζεται ο Mark 'Spike' Stent, και την Dark-Side Mix, όπως την αναδιαμόρφωσε ο Tchad Blak. Μια τρίτη μίξη, η In-Side Mix, σε Dolby Atmos περιλαμβάνεται σε σετ τριών δίσκων, συμπεριλαμβανομένου του Blu-ray.

"Έχουμε δύο από τους σπουδαιότερους mixers στον κόσμο, τον Tchad και τον Spike, και σίγουρα φέρνουν διαφορετικούς χαρακτήρες στα τραγούδια", προσθέτει ο Gabriel. "Ο Tchad είναι σε μεγάλο βαθμό γλύπτης που κάνει ένα ταξίδι με ήχο και δράμα, ο Spike αγαπάει τον ήχο και τη συναρμολόγηση αυτών των εικόνων, οπότε είναι περισσότερο ζωγράφος".

Η βασική μπάντα του Gabriel, αποτελούμενη από τον κιθαρίστα David Rhodes, τον μπασίστα Tony Levin και τον ντράμερ Manu Katché, συμμετέχει στο άλμπουμ που τον βλέπει επίσης να συνεργάζεται με ονόματα όπως ο Brian Eno, ο πιανίστας Tom Cawley, οι τρομπετίστες Josh Shpak και Paolo Fresu, η τσελίστρια Linnea Olsson και ο πληκτράς Don E, ενώ η κόρη του Gabriel, Melanie, παρέχει δεύτερα φωνητικά.

Το i/o θα κυκλοφορήσει σε βινύλιο ως 2 LP Bright Side Mix και 2 LP Dark Side mix, ως σετ 2 CD με τις δύο μίξεις, ως σετ 2 CD και Blu-ray με τις δύο μίξεις και το In-Side mix και ως box set 4 LP, 2 CD και Blu-ray, το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 8 Μαρτίου και θα συνοδεύεται από ένα βιβλιαράκι με εκτεταμένες σημειώσεις και μια αφίσα

BREAKING MUSIC